Agricultură

2018-07-03, 16:19:20

Cooperativele din Olt, contracte cu Kaufland şi Carrefour. Primele legume, livrate din această săptămână

Cooperativele de producători din Olt au făcut un prim pas important în relaţia cu marile lanţuri de magazine. Luni, s-a făcut prima livrare de legume din judeţ către Kaufland. O tonă de tomate şi una de castraveţi sunt deja în rafturile hipermarketului.

Cooperativele agricole înfiinţate la începutul acestui an în judeţul Olt îşi dovedesc eficienţa. S-a reuşit deja semnarea unor contracte cu două dintre marile lanţuri de magazine din România, Kaufland şi Carrefour.

Luni s-au livrat primele două tone de legume de către Cooperativa Tinerilor Fermieri Pleşoiu pentru Kaufland. Cu acelaşi hipermarket au încheiat contracte şi cooperativele din Urzica şi Vădăstriţa, care au livrat ardei gras, ardei iute şi vinete. Cumulat, cantitatea deja livrată se ridică la aproximativ 50 de tone de legume.

Alte două contracte au fost semnate cu Carrefour.

„Cooperativa Ghimpeţeni se pregăteşte să înceapă livrările de ceapă şi dovlecei, iar Cooperativa Vădăstriţa a semnat contractul şi aşteaptă să confirme primele comenzi. Cei de la Pleşoiu sunt şi ei pe ultima sută de metri să semneze contractul cu Carrefour”, a declarat consilierul ministrului Agriculturii, Florin Ciobanu.

În viitorul apropiat şi fructele din judeţ ar putea ajunge pe rafturile marilor magazine. Primele ar putea fi prunele, pentru care deja au fost trimise mostre de produs către reprezentanţii Kaufland.

Florin Ciobanu mai spune că s-a discutat cu marile lanţuri de magazine încheierea unui contract-cadru, care să stipuleze foarte clar anumite reguli comune, acceptate de ambele părţi, astfel încât relaţia hipermarket-cooperative să fie cât mai transparentă.

„Acest an va reprezenta un început, cantităţile livrate nu vor fi mari. Carrefour ne-a spus că va putea lua maximum 15 tone de tomate pe săptămână, nu pentru că produsele noastre nu ar fi calitative, dar având deja contracte încheiate, acestea trebuie onorate. În luna octombrie, când toate supermarketurile vor contracta producţia pentru anul viitor, odată întraţi în relaţiei cu ei din această perioadă, la masa tratativelor vor fi şi cele patru cooperative înfiinţate la începutul acestui an. Am mişcat puţin lucrurile, suntem pe drumul cel bun, nu este totul rezolvat, dar am făcut un prim pas”, a conchis Florin Ciobanu.


Comentarii

Redacţia

2018-07-03 16:19:20

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...