Eveniment

2020-08-12, 12:49:50

Controale cu efective sporite pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2. Amenzi, în valoare de 6.000 de lei, aplicate în comuna Schitu

Forţele de ordine au continuat controalele pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Au fost verificaţi peste 50 de agenţi economici, dar şi mijloacele de transport în comun. De asemenea, s-a acţionat în satul Greci, din comuna Schitu, care se află în carantină pe o perioadă de 14 zile.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au continuat acţiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate au participat aproximativ 260 de politiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt. Astfel, au fost verificaţi peste 50 de agenţi economici și 48 de mijloace de transport. 

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. 

Vă reamintim faptul că la intrarile și ieșirile din comuna Schitu au fost instituite filtre, echipele mixte formate din polițiști și jandarmi verificând îndeplinirea condițiilor legale pentru intrarea, respectiv ieșirea, din localitate. În interiorul localității acționează echipe mobile care asigura ordinea și linistea publică, precum și respectarea măsurilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19. 

În urma activităţilor desfășurate în această localitate, oamenii legii au controlat peste 600 de autovehicule și au legitimat aproximativ 1.000 de persoane. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, dintre care 17 pentru nerespectarea prevederilor circulației pe drumurile publice și una pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020. Valoarea totala a sancțiunilor aplicate pe raza acestei localități este de aproximativ 6.000 de lei”, transmite IPJ Olt. 

Totodată, polițiștii au retras un certificat de înmatriculare, întrucât autovehiculul respectiv avea inspecția tehnică periodică expirată. 

Autorităţile recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Comentarii

Redacţia

2020-08-12 12:49:50

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...