Administraţie

2019-07-31, 16:16:48

Contractul pentru consolidarea Liceului „P.S. Aurelian” din Slatina, semnat până la finalul anului. Finanţarea asigurată din fonduri europene

Municipalitatea ar putea semna, până la finalul anului, contractele de finanţare pentru realizarea cu fonduri europene de piste de biciclete în Slatina, dar şi pentru consolidarea unei clădiri a Liceului „P.S. Aurelian” din oraş.

Consilierii locali din Slatina au aprobat, marţi, mai multe modificări ale unor hotărâri date anterior, după vizitele în teren făcute de reprezentanţi ai Agenției de Dezvoltare Regională și după schimbarea unor indicatori.

Administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru, a declarat că este vorba de mici modificări în ceea ce privește sumele eligibile și neeligibile, partea de cofinanțare, sau mici influențe în devizele generale.

„La pistele de biciclete, cofinanțarea noastră nu este una mare, comparativ cu Liceul «P.S. Aurelian», unde, chiar dacă este o cofinanțare a primăriei de 2%, practic cheltuielile eligibile, suma alocată pe acest proiect, nu cuprinde întregul deviz realizat pentru acest obiectiv. Este un obiectiv care necesită intervenții majore, suma totală pentru intervenție este de aproximativ 7,9 milioane lei, din care 2 milioane sume eligibile. 2% din această sumă vine cofinanțarea primăriei vine cofinanțarea primăriei și restul de cheltuieli neeligibile, adică aproximativ 5 milioane de lei vor fi suportați tot de Primăria Slatina”, a declarat Cismaru.

Speranţa oficialilor primăriei este ca, până la finalul anului, cele două contracte să fie semnate.

„Noi sperăm ca undeva la sfârșitul acestui an, începutul anului viitor să avem ambele contracte semnate, iar din primăvară să putem demara procedurile privind achiziția lucrărilor și a furnizării produselor pentru cele două proiecte”, a conchis Cristian Cismaru.

Comentarii

Redacţia

2019-07-31 16:16:48

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...