Contractul de finanţare pentru modernizarea DJ 546 Dăneasa - Slatina - Verguleasa, semnat de ministrul Dezvoltării Regionale

Proiectul privind modernizarea Drumului Județean DJ 546 Dăneasa - Slatina - Verguleasa, pe o distanță de 58, 367 kilometri, în valoare de aproape 30 milioane lei, a fost semnat, marţi, de ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) Sevil Shhaideh, potrivit unui comunicat remis de minister.

Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării spun că acest contract de finanțare vizează cel de-al nouălea proiect de modernizare a infrastructurii rutiere de importanță regională, situat în județul Olt.

Proiectul se derulează prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 6, Prioritatea de investiții 6.1, program coordonat de MDRAPFE în calitate de autoritate de management. Valoarea totală a investiției este de 128.032.215,50 lei, din care 121.032.215,50 lei (circa 27,3 milioane euro) reprezintă valoarea cofinanțării nerambursabile.

Implementarea proiectului va asigura creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea drumurilor naționale care intersectează rețeaua TEN-T: Dăneasa, Drăgănești-Olt, Mărunței, Coteana, Brebeni, Valea Mare, Slatina, Curtișoara, Teslui, Verguleasa. Proiectul urmărește creșterea gradului de acces al populației din zonele rurale și urbane de pe traseul DJ 546 la unitățile economice, serviciile de sănătate, sociale și educative din orașe.

„Un alt rezultat așteptat al proiectului este creșterea mobilității populației și bunurilor, în condițiile în care peste 112.000 de persoane vor fi deservite de infrastructura rutieră de transport modernizată în urma investiției”, se arată în programul citat.

În Programul de Guvernare sunt prevăzute, prin intermediul Programului Operațional Regional, 8.25 de miliarde de euro pentru îndeplinirea unor obiective precum: 3.000 de IMM-uri sprijinite pentru construcția/modernizarea și extinderea spațiului de producție/servicii IMM, inclusiv dotare cu instalații, echipamente (inclusiv sisteme IT), utilaje, mașini, inclusiv noi tehnologii; peste 100.000 gospodării reabilitate termic; peste 45 monumente istorice reabilitate; trei spitale regionale nou construite; 122.000 de elevi, studenţi care vor beneficia de infrastructura educaţională modernizată; peste 5,76 milioane de hectare cadastrate; 2.100 km de drumuri județene modernizate pentru 1 milion de cetățeni; 280 de ambulatorii şi 35 de unităţi de primiri urgenţe reabilitate/modernizate/extinse; peste 270.000 de persoane care vor beneficia de construcția/reabilitarea/ modernizarea/extinderea/dotarea centrelor comunitare integrate socio-medicale.