Naţional

2020-03-24, 23:46:57

Confirmare oficială. Sunt 12 morţi din cauza COVID-19, în România

Al 11-lea și al 12-lea caz de deces al persoanelor infectate cu noul coronavirus (COVID-19) au fost confirmate, marţi seara, de Grupul de comunicare strategică. Sursa citată menţionează că „dintr-o eroare de raportare, decesul anterior comunicat cu numărul 11 a fost deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de ieri, 23 martie a.c.”.

Potrivit Grupului de comunicare strategică, cazul 11 este o femeie în vârstă de 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava - secția ATI, unde a fost intubată.

Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat astăzi.

„Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai. Menționăm că, dintr-o eroare de raportare, decesul anterior comunicat cu numărul 11 a fost deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de ieri, 23 martie a.c”, transmite Grupul de la nivelul MAI.

Cazul cu numărul 12 este al unui bărbat în vârstă de 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă.

Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică.

Comentarii

Redacţia

2020-03-24 23:46:57

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...