Învăţământ

2017-10-05, 11:18:47

Conducerea ISJ Olt, videoconferinţă cu ministrul Educaţiei. Manualele şcolare şi modificarea Legii educaţiei, printre temele abordate

Conducerea ISJ Olt, reprezentanţii sindicatelor şi cei ai organizaţiilor de părinţi şi elevi din judeţ au participat, miercuri, la o videoconferinţă cu ministrul Educaţiei, Liviu Marian Pop.

Conducerea ISJ Olt a fost reprezentată de inspectorul şcolar general Adrian Bărbulete şi de adjuncţii Mariana Gheorghe şi Florica Grecu.
Agenda videoconferinței: Legea educației naționale, Legea manualului școlar, Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, Manuale și auxiliare școlare şi Aplicația SIIIR.

Pop a transmis în teritoriu, printre altele, că de săptămâna viitoare se pot comanda manualele de matematică pentru clasa a V-a, după ce contestaţia la licitaţie a fost respinsă. El a adăugat că, în maximum cinci săptămâni, toate manualele vor ajunge pe masa elevilor.

În ceea ce priveşte Regulamentul de organizare şi funcţionare a şcolilor, ministrul Educaţiei a reiterat faptul că telefoanele mobile sunt interzise în timpul orelor atât pentru elevi, cât şi pentru profesori, excepţie făcând situaţiile în care acestea pot ajuta la desfăşurarea orelor. În plus, Pop a transmis că elevul de serviciu pe şcoală trebuie să dispară.

Totodată, ministrul Educaţiei se va ocupa de diligenţele necesare pentru ca, din următorul an, salariile profesorilor să ajungă direct la şcoli şi nu prin visteriile primăriilor.

Comentarii

Redacţia

2017-10-05 11:18:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...