Comunicat de presă

COMUNICAT DE PRESA
 
Asociatia „Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale” continua cu succes implementarea proiectului „restART for ART”, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus +, Acțiunea cheie 2 - Parteneriatele strategice în domeniul adulților.

Proiectul se implementează în perioada 1 martie 2021 - 28 februarie 2023 și propune o cooperare intensivă la nivel intersectorial – adulți  și educație, pentru a sprijinii artiștii independenți sa treacă mai ușor peste perioada COVID-19 si post-COVID-19. Țările partenere sunt din Romania, Turcia, Spania si Letonia.

Progresul proiectului in cele 4 luni de implementare constă în finalizarea mapării culturale și finalizarea analizei de probleme-nevoi identificate la nivelul artiștilor independenți la nivelul fiecărui partener.

„Sprijinul artiștilor independenți este o prioritate a Guvernului României, care a venit cu măsuri concrete de sprijin, dar și o prioritate specială a programului Erasmus+. Asociatia „Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale” împreună cu partenerii din Spania, Turcia și Letonia vin cu rezultate concrete în cadrul proiectului „restART for ART” pentru sprijinirea artiștilor care au întâmpinat dificultăți în pandemie, oferind o alternativă digitală pentru activitățile acestora. Am început să facem progrese vizibile, iar curând,  primul rezultat intelectual al proiectului va fi gata.
Structura parteneriatului cât și know-how dobândit în cadrul programului Erasmus+, ne motivează să îmbinăm metodele de educație non-formală cu cele formale pentru a sprijini grupul țintă al proiectului.” a declarat Cristi Florescu, Președintele Asociației „Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale”.

Obiectivele proiectului restART for ART sunt:
1. Îmbunătățirea competențelor pentru artiștii adulți independenți cu dificultăți financiare din țările partenere care activează în industriile creative independente  și identificarea de noi oportunități de promovare a acestor industrii  în contextul crizei sanitare;
2. Creșterea conștientizării la nivelul adulților din țările partenere privind importanta sectoarelor creative pentru identitatea culturală europeană, cu accent pe muzică/arte interpretative și patrimoniu cultural intangibil,
3. Îmbunătățirea accesului pentru persoane adulte din țările partenere la mijloacele digitale de informare privind patrimoniul cultural intangibil la nivelul consorțiului.

Rezultatele proiectului sunt:
1) Maparea sectoarelor de industrie creativă și realizarea a patru rapoarte de țară;
2) Realizarea unui album muzical internațional;
3) Ghidul de management artistic;
4) Platforma online interactivă privind patrimoniul cultural intangibil

În cadrul proiectului se vor desfășura 4 mobilități pentru adulții care activează în industriile creative. Principalele rezultate ale acestor cursuri sunt:
1. Îmbunătățirea competențelor profesionale în rândul tinerilor și adulți și adulți de vârsta a doua, cu dificultăți financiare din țările partenere care activează în domeniul industriilor creative independente  pentru a identifica noi oportunități de promovare a celor doua industrii creative în contextul crizei COVID-19;
2. Creșterea conștientizării la nivelul adulților din țările partenere  privind importanta sectoarelor creative, cu accent pe muzica/arte interpretative și patrimoniu cultural intangibil
3.  Îmbunătățirea accesului pentru persoane adulte din țările partenere la mijloacele digitale de informare privind patrimoniul cultural intangibil la nivelul consorțiului

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la următoarele date de contact:

Coordonator proiect: Adriana Bebelea
Adresa e-mail: adriana.bebelea@outlook.com
Website: www.cpdis.ro

Acest proiect este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia Europeană sau Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale nu sunt responsabile de utilizarea informațiilor conținute de această comunicare.