Comunitate

2019-07-29, 13:02:09

Comani şi Văleni, ultimele localităţi din judeţ afectate de pesta porcină. În total sunt 22 de focare

Pesta porcină a cuprins opt localităţi din judeţ, până acum evoluând 22 de focare. Comani şi Văleni sunt ultimele localităţi afectate de acest virus.

Pesta porcină cuprinde tot mai multe localităţi din judeţ. Potrivit datelor transmise de DSVSA Olt, noi focare au fost confirmate de institutul de referinţă din Capitală.

Astfel, au fost confirmate patru noi focare la Gostavăţu şi câte unul la Stoeneşti, Comani şi Văleni. Ultimele două localităţi nu s-au confruntat cu acest virus până acum.

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt, medicul Venera Popa, a precizat că 30 de porci au fost ucişi în ultimele zile.
 
„La acest moment, avem opt localităţi afectate, cu 22 de focare de pestă porcină africană confirmate. Astfel, sunt şapte focare la Cilieni, unde uciderea tuturor suinelor s-a încheiat joi, în extravilanul comunei Ianca două focare, un focar la Sprâncenata, cinci la Gostavăţi, din care patru sunt noi, patru la Stoeneşti, două fiind confirmate sâmbătă dimineaţă. Avem câte un focar confirmat şi la Comani şi Văleni. Sâmbătă s-a întrunit Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt şi a aprobat planul de măsuri, fiind astfel realizată eliminarea porcilor vii din focare, ecarisarea lor şi dezinfecţia. Au mai fost omorâţi 30 de porci”,
a spus medicul Venera Popa.

Comentarii

Redacţia

2019-07-29 13:02:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...