Învăţământ

2017-09-26, 16:07:06

Clase cu zece elevi, în cinci şcoli din judeţul Olt

26 de clase din unităţile de învăţământ oltene funcţionează mult sub efectivele normale de elevi, media fiind de aproximativ 10 elevi în fiecare, potrivit unui raport prezentat de ISJ Olt.

Potrivit ISJ Olt, la învăţământul primar, funcţionează 15 clase cu 91 elevi, existând o medie de 9,65 elevi pe clasă, în patru şcoli, în timp ce la învăţământul gimnazială, sunt 11 clase cu 42 elevi - o medie de 10 elevi pe clasă într-o şcoală.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Olt, Florica Grecu, a afirmat că funcţionarea cu efective reduse este o consecinţă a restrângerii de activitate a unor şcoli, din lipsă de elevi.

„Am avut din nefericire, din cauza contextului restrângerii de activitate, clase cu efective reduse”,
a declarat ea.

De asemenea, în 189 de clase din şcolile oltene, există învăţământ simultan -  105 clase cu 1.732 elevi, la învăţământul primar şi 84 clase cu 759 elevi, la învăţământ gimnazial. Potrivit ISJ, numărul acestor clase a scăzut, comparativ cu anul şcolar trecut, însă tot numărul scăzut de elevi este principala cauză pentru existenţa acestui sistem de predare.

„Numărul de clase, la simultan, a scăzut faţă de anul trecut. Motivul pentru care avem învăţământ simultan este numărul scăzut al elevilor şi faptul că s-au desfiinţat structurile unde nu se mai justifica, spre exemplu, o clasă cu cinci sau şase elevi. Microbuzele şcolare îi duc către şcolile din centrul localităţilor şi acolo ei sunt integraţi în clasele existente. Elevii se deplasează cinci-zece kilometri, dar calitatea actului de învăţământ nu are de suferit”, a mai declarat Florica Grecu.

Comentarii

Redacţia

2017-09-26 16:07:06

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...