CJP Olt a înregistrat trei dosare pe legea pensionării anticipate fără penalizare

Chiar dacă a existat un aflux al persoanelor care solicitau informaţii legate de noua lege, care prevede că slătinenii, locuitori ai unui oraş cu un grad ridicat de poluare, se pot pensiona cu doi ani mai devreme de vârsta standard, fără penalizări, CJP Olt a înregistrat doar trei dosare. Cele trei persoane locuiesc în Slatina, deşi, legea se aplică şi pentru cei trăiesc de 30 de ani pe o rază de opt kilometri faţă de municipiul reşedinţă de judeţ.

Casa Judeţeană de Pensii Olt a început să primescă, cu 1 iulie, dosare pe noua lege, care permite pensionarea cu doi ani mai devreme de vârsta standard, care este 65 de ani, în cazul bărbaţilor, şi 60 la femei, însă, în ciuda interesului crescut odată cu intrarea în vigoare a legii, doar trei dosare au fost date în plată.

Cei care solicită pensionarea anticipată fără penalizare trebuie să facă dovada printr-o adeverinţă tip, emisă de Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, că locuiesc de cel puţin 30 de ani în Slatina sau pe o rază de opt kilometri faţă de muncipiul resedinţă de judeţ.

„Avem trei dosare înregistrate pe legea pensionării cu doi ani mai devreme de vârsta standard. Cele trei persoane sunt din Slatina. Oamenii încă vin şi întreabă care sunt condiţiile, ce documente trebuie să conţină dosarul, există interes ridicat pentru a profita de această reducere cu doi ani de vârsta standard de pensionare”,
a precizat Constanţa Gheorghe, purtător de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii.

De modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice mai beneficiază locuitorii din Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea, oraşe de asemenea poluate industrial.