Comunitate

2018-07-05, 15:50:53

CJ Olt a semnat contractele de reabilitare termică a sediului insituţiei şi Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu”

Consiliul Județean Olt a semnat contractele de finanțare nerambursabilă, în valoare de peste 3,4 milioane lei, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 - 2020, pentru reabilitarea termică a sediului consiliului şi Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu”.

„Reabilitare termică pentru îmbunătățirea eficienței energetice la Biblioteca Județeană Olt Ion Minulescu” are o valoare totală  de 1.127.351 lei și vizează reabilitarea termică a clădirii prin lucrări de înlocuire a tâmplăriei existente și izolarea termică a pereților exteriori și a planșeului peste nivel (terasă), precum şi lucrări de intervenție la instalațiile de distribuire a agentului termic, la instalațiile electrice și lucrări de introducere a utilizării energiei regenerabile.

Al doilea proiect semnat se referă la „Reabilitarea termică pentru îmbunătățirea eficienței energetice pentru sediul Consiliului Județean Olt”.

„Valoarea totală a proiectului este de  2.323.814 lei, iar printre lucrări regăsim reabilitarea termică a clădirii prin lucrări de reparare sau înlocuire a tâmplăriei existente și izolarea termică a pereților exteriori, lucrări de intervenție la instalațiile de distribuire a agentului termic, la instalațiile electrice, precum și lucrări de introducere a utilizării energiei regenerabile, înlocuirea conductelor aflate în stare de degradare destinate transportului și distribuției agentului termic pentru încălzire, dar şi redimensionarea circuitelor electrice în funcție de puterea instalată pe fiecare circuit și înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri tip LED”, a precizat Miruna Ginerică, consilerul preşedintelui CJ Olt.

Termenul limită de finalizare a proiectelor este 31 august 2021, iar obiectivul general îl reprezintă creșterea eficienței energetice în clădirile publice din județul Olt, care înregistrează consumuri energetice mari.

Cele două obiective de investiții ale căror contracte au fost semnate se alătură proiectului „Creșterea eficienței energetice a clădirii Apartamente - Fosta Vilă de Protocol”, în valoare de  721.287 lei, semnat în luna aprilie.

„Consiliul Judeţean Olt are pregătite documentațiile tehnice pentru rebilitarea altor patru instituții: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt Matei Basarab, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt şi Centrul Militar Judeţean Olt”, a mai spus Miruna Ginerică.

Comentarii

Redacţia

2018-07-05 15:50:53

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...