Social

2017-04-14, 10:44:47

Circa 600 de slătineni, beneficiari ai tichetelor sociale de Paşti, n-au fost găsiţi acasă de poştaşi

În jur de 600 de beneficiari ai tichetelor sociale distribuite de Primăria Slatina nu au fost găsiţi la domiciliu de poştaşi, aceştia având posibilitatea să le ridice de la oficiile poştale, până pe 21 aprilie.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria Slatina, tichetele sociale rămase neridicate şi după data de 21 aprilie vor putea fi revendicate de beneficiari, la sediul Direcţiei Protecţie şi Asistenţă Socială (DPAS).

„Primăria municipiului Slatina anunţă finalizarea primei etape a acţiunii de distribuire a Tichetelor Sociale de Paşte. Din numărul total de 5.964 bonuri valorice ce trebuia să ajungă la beneficiari, 90% au fost distribuite efectiv de către factorii poştali. Persoanele beneficiare care nu au fost găsite la domiciliu, în jur de 600, au primit o înştiinţare să se prezinte cu actul de identitate la sediul poştei unde sunt arondaţi începând de astăzi - vineri 14 aprilie, până în data de 21 aprilie. Dacă şi de această dată vor rămâne tichete sociale neridicate, atunci beneficiarii mai au o ultimă şansă pentru a intra în posesia lor în ultima săptămână a acestei luni, de la sediul Direcţiei Protecţie şi Asistenţă Socială (lângă piaţa Fraţii Buzeşti) din cadrul Primăriei Slatina”, se arată în comunicatul citat.
           
Acţiunea de depunere a cererilor pentru Tichetele Sociale de Paşte s-a derulat în perioada 16 ianuarie - 28 februarie, interval în care circa 6.100 persoane care îndeplineau condiţiile pentru a se număra printre beneficiari (persoane cu handicap grav/accentuat şi pensionarii cu un venit lunar net de maximum 1.000 lei) au cerut ajutorul de la primărie. În final, au fost validate 5.964 de cereri.
            
Tichetele sociale, în valoare cumulată de 100 lei/beneficiar, vor putea fi utilizate, până la sfârşitul anului, pentru achiziţionarea de produse alimentare, produse de curăţenie şi igienă corporală sau a locuinţei, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.
           
Beneficiarii vor putea valorifica tichetele sociale în cadrul a 122 de unităţi comerciale de pe raza municipiului. Lista completă a acestor unităţi comerciale va fi ataşată fiecărui tichet social ce va fi distribuit beneficiarilor.

Totodată, lista respectivă poate fi consultată online în timp real şi pe site-ul Primăriei municipiului Slatina - www.primariaslatina.ro, rubrica „Informaţii de interes public”.

Comentarii

Redacţia

2017-04-14 10:44:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro