Agricultură

2019-09-19, 15:22:11

Ciobanii olteni mai pot cere ajutorul de minimis de doi lei pe kilogramul de lână. Perioada de valorificare, prelungită până pe 21 octombrie

Autorităţile au decis să prelungească perioada în care fermierii pot valorifica lână până la 21 octombrie, inclusiv. Depunerea documentelor justificative pentru obținerea sprijinului financiar de doi lei pe kilogram se poate realiza până la data de 1 noiembrie 2019.

Privind schema de „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”, Guvernul a decis prelungirea perioadei de cerere pentru acest an, respectiv perioada în care se valorifică lâna, de la 30 septembrie până la 21 octombrie 2019, inclusiv.

În această vară, autorităţile au decis să crească ajutorul de minimis pentru fiecare kilogram de lână comercializat, de la un lei la doi lei.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei Agricole Judeţene Olt, ciobanii olteni vor să vândă aproape 13.000 de kilograme de lână.

17 fermieri din Tufeni, Brebeni, Izvoarele, Curtişoara şi Crâmpoia s-au înscris în Programul Lâna, urmând să primească ajutorul de minimis pentru fiecare kilogram de lână comercializat. Cele mai multe cereri privind înscrierea în Program sunt din Izvoarele şi Curtişoara.

Fermieri olteni au cerut Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt să intermedieze relaţia cu un centru de colectare din Sibiu, pentru a vinde lâna de la 4.014 oi. Reprezentanţii DAJ Olt spun că jumătate dintre ciobanii olteni au reuşit să valorifice lâna.

Comentarii

Redacţia

2019-09-19 15:22:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...