Agricultură

2020-02-20, 15:10:43

Ciobanii au primit chiar şi 50 de bani pe kilogramul de lână. Director DAJ Olt: „S-a făcut speculă”

Reprezentanţii Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt au recunoscut că fermierii nu prea au câştigat nimic de pe urma Programului Lâna. Aşa se explică şi de ce la nivelul judeţului din cei 628 de ciobani înscrişi, în cele din urmă au beneficiat de subvenţia de doi lei pe kilogramul de lână doar opt.

Directorul DAJ Olt spune că au fost perioade în care samsarii au oferit chiar şi 50 de bani pe kilogramul de lână.

„S-a făcut speculă. Când au valorificat a fost preţul între 90 de bani şi 1,7 lei pentru lâna care era împachetată. Când au mărit ajutorul de minimis, au scăzut preţul de valorificare. În loc să crească, a scăzut, iar lâna s-a vândut şi cu 50 de bani. Practic, fermierul nu s-a ales cu nimic. După ce că nu au ce să facă cu lâna, mai iau şi un preţ mic. Ciobanii sunt nevoiţi să dea lâna spălată şi fără ciulini, muncesc ca să o cureţe. Apoi vine samsarul şi o ia, iar ciobanul nu câştigă efectiv”, a spus Gabriela Andronie.

Când s-a lansat Programul Lâna la nivelul judeţului s-a înscris 628 de fermieri, însă dintre aceştia doar opt au beneficiat în cele din urmă de subvenţia de doi lei pe kilogramul de lână valorificat.

Programul Lâna va continua şi în acest an, însă legislaţia nu a apărut în Monitorul Oficial.

Comentarii

Redacţia

2020-02-20 15:10:43

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...