Agricultură

2017-08-11, 12:23:48

Cinci specialişti ai DAJ Olt, detaşaţi la APIA Olt. Aceştia vor verifica fermierii olteni ce au fost incluşi în eşantionul de control

Noutăţi în acest an privind campania de control efectuată de reprezentanţii APIA Olt la fermierii olteni care au depus Cererea unică de plată pe suprafaţă. În urma unui ordin de ministru, în echipele de control de la nivelul APIA Olt vor fi incluşi şi cinci specialişti ai DAJ Olt, iar împreună vor verifica fermierii din eşantionul de control stabilit pentru acest an.

Cinci specialişti ai Direcţiei Agricole Judeţene Olt au fost detaşaţi la APIA Olt, aceştia urmând să facă parte din echipele ce vor verifica fermierii incluşi în eşantionul de control.

Directorul adjunct al APIA Olt, George Dumitrescu, a precizat că măsura a fost luată din cauza sarcinii mari de control.
 
„Specialiştii DAJ Olt trebuie să se alăture echipelor de control de la APIA Olt, pentru că avem o sarcină de control foarte mare. Doar pentru această acţiune de control au fost detaşaţi cei cinci specialişti. Atunci când colegii din alte judeţe vor finaliza controlul o să vină şi alte echipe să ne ajute. La acest moment ne ajută colegii de la Direcţie. Orice ajutor este binevenit”, a spus Dumitrescu.

Aproximativ 80.000 de hectare au fost incluse în eşantionul de control, în acest an, însă suprafaţa este distribuită pe 22.000 de parcele.

Dumitrescu a precizat că numărul pacelelor ce vor fi verificate este mult mai mare faţă de anul trecut.

„Eşantionul de control este format din 22.000 de parcele. În primul eşantion sunt incluşi 2.788 de fermieri, cu 7.923 de parcele, adică 20.000 de hectare. În al doilea eşantion sunt 873 de fermieri cu 13.388 de parcele, adică 60.000 de hectare. Acestor eşantioane li se adaugă cele pe care colegii din alte judeţe ni le transmit, pentru că sunt fermieri care au sedii sociale în alte zone, dar deţin teren şi în Olt. Ca număr de parcele este mai mult faţă de anul trecut, ceea ce presupune un volum mare de muncă”, a adăugat Dumitrescu.

Reprezentanţii APIA Olt trebuie să finalizeze acţiunea de control până pe 30 octombrie.

Comentarii

Redacţia

2017-08-11 12:23:48

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro