Agricultură

2018-12-03, 13:49:03

Cinci prieteni au înfiinţat Cooperativa Agricolă Cereal-Sud Izbiceni. Aceştia au depus un proiect de trei milioane de euro, din care vor să construiască o fabrică de ulei

Patru fermieri din Izbiceni şi unul din Corabia au înfiinţat Cooperativa Agricolă Cereal-Sud Izbiceni. Prin cooperativa nou înfiinţată, cei cinci olteni au depus un proiect în valoare de peste trei milioane de euro. Dacă proiectul le va fi aprobat, tinerii fermieri olteni vor să înfiinţeze o fabrică de ulei la Izbiceni.

Planuri mari pentru cinci tineri fermieri din zona de sud a judeţului, care au pus pe picioare Cooperativa Agricolă Cereal-Sud Izbiceni. Aceştia au înţeles repede beneficiile asocierii şi nu au stat pe gânduri în a-şi pune terenurile laolaltă şi a proiecta o strategie de dezvoltare.

Astfel, prin cooperativa nou înfiinţată au depus un proiect în valoare de peste trei milioane de euro. Dacă proiectul lor va fi eligibil, fermierii olteni, care deţin cinci sute de hectare de teren, vor să înfiinţeze la Izbiceni o fabrică de ulei, încercând astfel să valorifice producţia de floarea soarelului.   

Ionuţ Jianu, reprezentantul Cooperativei Agricole Cereale-Sud Izbiceni, spune că doar fondurile europene îi vor ajuta să-şi extindă fermele.

„Cinci inşi am pus pe picioare această cooperativă, am vrut să încercăm. Suntem toţi tineri, cel mai mare are 38 de ani, cel mai mic 27. Patru suntem din Izbiceni, celălalt de la Corabia. Suntem la început, încă nu am achiziţionat utilaje. Am depus un proiect în valoare de peste trei milioane de euro, dar trebuie să vedem dacă ni se aprobă. Cu aceşti bani vrem să facem o fabrică de ulei, silozuri, să achiziţionăm utilaje, să producem seminţe de grâu, hibrizi. Mai durează până vedem dacă ni se aprobă proiectul. Vrem să facem fabrica de ulei la Izbiceni, vorbim de o investiţie mare şi nu putem să o facem pe banii noştri. Noi aşteptăm, sperăm să nu ne respingă proiectul”, a spus Ionuţ Jianu.

Tinerii fermieri îşi achiziţionează toate inputurile prin cooperativă.
 

Comentarii

Redacţia

2018-12-03 13:49:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...