Actualitate

2018-11-06, 14:20:07

Cinci porci mistreţi de pe fondurile de vânătoare din judeţ, depistaţi cu trichineloză

Pentru că focare de pestă porcină au fost confirmate în Teleorman, Dolj şi Argeş, tot mai mulţi olteni îşi sacrifică porcii din gospodării. Aşa se face că, numai în octombrie au fost analizate sute de probe pentru depistarea trichinelozei. Cinci probe provenite de la porcii mistreţi au avut rezultat pozitiv.

Pe parcursul lunii octombrie, în cadrul celor cinci Circumscripţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au fost efectuate 44 de examene trichineloscopice, fiind o singură suspiciune, infirmată ulterior. Numărul testărilor executate pentru depistarea trichinelozei la porcii din gospodării este mult mai mare, pentru că nu există o evidenţă clară şi a probelor analizate de către medicii de liberă practică din comunele judeţului.

În paralel cu aceste teste, în Laboratorul DSVSA Olt au fost analizate, prin metoda digestiei artificiale, şi 119 probe provenite de la porcii mistreţi împuşcaţi în partidele de vânătoare organizate pe fondurile cinegetice din judeţul Olt. Cinci probe au fost pozitive. 

Comentarii

Redacţia

2018-11-06 14:20:07

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...