Sănătate

2016-11-10, 17:04:51

Cinci oltence infectate cu HIV au născut copii sănătoşi

Şapte gravide seropozitive au fost luate în evidenţă de medicii slătineni, în acest an, iar cinci au născut. Specialiştii slătineni insistă ca femeile însărcinate infectate cu HIV să respecte întocmai tratamentele pentru a naşte copii sănătoşi.

Bebeluşii născuţi din mame seropozitive primesc la naştere tratament profilactic şi sunt atent monitorizaţi de medicii de la SJU Slatina. Aşa se face că în acest an, şapte gravide au fost luate în evidenţă, cinci dintre ele aducând pe lume copii sănătoşi.


Șefa Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul SJU Slatina, medicul Carmen Dumitrescu, a precizat că aceste femei au respectat cu stricteţe tratamentele.

 

„În acest an, am luat în evidenţă şapte gravide seropozitive şi cinci nou-născuţi. Aceşti copii din seropozitive nu sunt bolnavi, pentru că femeile au urmat tratamentele, au respectat toate indicaţiile. Copilul a primit un tratament profilactic, care se face timp de şase săptămâni. Bebeluşul este monitorizat până la doi ani, este o monitorizare atentă. Avem copii care au crescut, mulţi au studii superiore, au reuşit să intre pe piaţa muncii. Această boală a devenit una cronică, iar durata de viaţă s-a prelungit foarte mult. Se vorbeşte tot mai des despre apariţia unui vaccin împotriva HIV”, a spus Carmen Dumitrescu.


Mai mult de atât, specialiştii din cadrul DSP Olt spun că femeile însărcinate beneficiază de testări gratuite în ultimul trimestru de sarcină.


„Centrul de Consiliere şi Testare din cadrul DSP Olt se focusează pe două lucruri mari: testarea gravidei de ultim trimestru pentru HIV/SIDA şi mai departe pentru gravida seropozitivă, pe măsurile care se impun, inclusiv pentru produsul de concepţie. Un copil cu mamă seropozitivă nu este unul bolnav, el riscă să fie infectat la naştere. Aplicarea terapiei conduce la evitarea acestui eveniment”, a spus medicul din cadrul DSP Olt, Marinela Madan.
 

Comentarii

Redacţia

2016-11-10 17:04:51

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...