Agricultură

2022-05-05, 09:48:49

Chesnoiu: Sprijinim fermierii și antreprenorii să investească bani europeni în capacități de producere a energiei regenerabile

Guvernul României va da bani fermierilor pentru a-şi instala panouri fotovoltaice pe acoperişurile fermelor sau altor anexe, astfel încând terenul arabil să rămână în circuitul agricol.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat că a fost aprobat în Guvern cadrul general financiar pentru utilizarea Fondului de Modernizare pus la dispoziția României.

„Un pas important pentru asigurarea independenței energetice a fermelor și unităților de producție din industria alimentară. Astăzi, a fost aprobat în Guvern cadrul general financiar pentru utilizarea Fondului de Modernizare pus la dispoziția României. Sprijinim fermierii și antreprenorii să investească bani europeni în capacități de producere a energiei regenerabile, fie din surse fotovoltaice, fie din biogaz sau biomasă, pentru a deveni mult mai viabili economic și mai stabili pe piață. Vom utiliza cât mai mult posibil acoperișurile fermelor și fabricilor pentru montarea panourilor fotovoltaice pentru a păstra în circuitul agricol suprafețe suficiente de teren arabil pentru menținerea unui nivel ridicat al producției”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Comentarii

Redacţia

2022-05-05 09:48:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...