Agricultură

2021-05-25, 14:23:51

Chesnoiu: Este o certitudine pentru toţi că Programul Tomata a fost anulat

Preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, Adrian Chesnoiu (PSD Olt), a declarat, luni seara, în cadrul emisiunii „Reporter 24” că Programul de sprijin pentru producătorii de tomate în spaţii protejate, cunoscut drept Programul Tomata, a fost anulat de Ministerul Dezvoltării.

Chesnoiu a afirmat că Agricultura românească este „este subfinanţată în cel mai cronic mod”.

„Este o certitudine pentru toţi că programul n-a fost suspendat, ci a fost anulat (...). Programul Tomata a fost un real succes şi chiar foarte mulţi tineri s-au întors din străinătate şi au luat aceşti bani şi au reuşit să-şi pornească afaceri în agricultură. (...) Au venit profesioniştii liberali la guvernare şi agricultura românească este subfinanţată în cel mai cronic mod. Au fost foarte multe nemulţumiri, foarte multe proteste, nu sunt interesaţi şi nu interesează pe nimeni de durerea agricultorilor”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Deputatul PSD a adăugat că ministrul Oros nu ştie cum să acţioneze şi nici nu este interesat de acest lucru.

„Ştim ce s-a întâmplat cu despăgubirile, când însuşi ministrul Agriculturii a votat împotriva amendamentului depus de noi. Chiar miercuri, va fi un nou protest, poate primul real, aşa cum vedem în afară: va fi un protest cu tractoare, în jurul Parlamentului. Poate, numai în acest fel, înţelege cineva că Agricultura este în colaps şi actualul ministru, pe lângă faptul că nu înţelege ce are de făcut, nici măcar nu este interesat de acest lucru”, a conchis Chesnoiu.

Comentarii

Redacţia

2021-05-25 14:23:51

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...