Învăţământ

2019-06-13, 13:10:56

Ceremonie festivă pentru 72 de absolvenţi ai USAMV Slatina. Noua titulatură a instituţiei de învăţământ va fi Facultatea de Management şi Dezvoltare Rurală

O nouă serie de studenţi ai Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterniară, filiala Slatina, a finalizat cursurile. Momentul a fost celebrat printr-o ceremonie, la sediul insituţiei, la care au participat oficialităţi locale şi cadre didactice. Noul an universitar vine cu schimbarea denumirii în Facultatea de Management şi Dezvoltare Rurală.

72 de studenţi au absolvit, în acest an, cursurile Facultăţii de Management şi Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rural, filiala Slatina. Proaspeţii absolvenţi vor susţine examenul de licenţă pe 27-28 iunie, devenind astfel specialişti în agricultură. 

„Primele serii au început în 2005, iar în 2009 au fost două serii de absolvenţi de patru ani şi de cinci ani, iar după calculele noastre seria din 2019 ar trebuie să fie cea de-a 16-a. Mă bucur că am ajuns aici. Este o serie care a dat dovadă de sârguinţă, s-au înscris 89 şi au terminat 72, iar acest lucru dovedeşte că există interes. Sudenţii acestei serii sunt absolvenţi ai ingineriei în agricultură. Avem absolvenţi care lucrează în domeniul managementului, în consiliile locale, APIA, în instituţiile Ministerului Agriculturii, în învăţământ sau unii dintre ei au propriile afaceri”, a declarat Toma Adrian Dinu, decanul facultăţii. 

Directorul filialei Slatina, Victor Tiţa, a prezentat oferta educaţională pentru noul an universitar, precizând totodată că denumirea instituţiei va fi schimbată.

Noul an universitar vine, pentru învăţământul la zi, cu 100 de locuri, din care 35 la fără taxă. Avem o singură specializare pentru învăţîmântul la zi, este vorba de managementul afacerilor în agricultură. Pentru învăţământul la distanţă, se adaugă inginerie şi managementul agro-turismului şi alimentaţiei publice. Absolvenţii noştri reuşesc să lucreze în foarte multe domenii, chiar motto-ul facultăţii este «Vă pregătim pentru a conduce». Evident, nu toţi ajung pe funcţii de conducere, dar reuşesc să-şi conducă propria afacere, să se îndrepte către domenii de consultanţă, în asigurări, în bănci, în administraţia locală sau judeţeană. Din noul an universitar, denumirea va fi Facultatea de Management şi Dezvoltare Rurală, este o formă de marketing, pentru a deveni mai atractivă. Schimbarea se produce la nivelul facultăţii-mamă, de anul acesta, iar pentru filială în momentul în care va apărea o hotărâre a Guvernului”, a precizat Victor Tiţa.

Prezent şi în acest an la evenimentul de absolvire din cadrul facultăţii slătinene, vicepreşedintele CJ Olt, Virgil Delureanu, a precizat că judeţul are nevoie de specialişti în agricultură.

Vin de fiecare dată cu drag în această facultate, sper ca an de an să scoatem promoţii cât mai bune. Îmi doresc ca stuudenţii acestei promoţii să-şi găsească locuri de muncă în judeţul Olt, să dezvolte din ce în ce mai mult agricultura din judeţul nostru. Sperăm ca fondurile europene să fie accesate de specialiştii USAMV,  este nevoie de tineri bine pregătiţi pentru acest lucru”, a conchis Delureanu. 


Comentarii

Redacţia

2019-06-13 13:10:56

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...