Economie

2017-06-13, 14:10:17

GALERIE FOTO. Cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică, inaugurată de Prysmian în Parcul Industrial. „Slatina este un pilon important în seria de investiții globale ale Grupului"

Cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică din Europa a fost lansată, astăzi, la Slatina, de către oficialii Concernului Prysmian. Noua facilitate se află în Parcul Industrial Slatina.

Inaugurarea s-a făcut în prezenţa bordului Grupului Prysmian, a ambasadorului Italiei la Bucureşti, E.S. Marco Giungi, a reprezentantului Secretariatului General al Guvernului României, Gabriel Stănescu, dar şi a oficialităţilor locale, printre care preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, prefectul judeţului, Silviu Neacşu, primarul Slatinei, Emil Moţ.

Aceasta nouă fabrică face parte din seria investițiilor Grupului Prysmian în fabrici de cabluri de fibră optică și electrice, în valoare de 250 de milioane de euro pe o perioadă de trei ani, la nivel global. Cu o capacitate anuală de producție de peste 8 milioane de kilometri de cablu de fibră optică, fabrica din Slatina este una dintre cele mai mari de acest tip și utilizează cele mai avansate tehnologii industriale și know-how, oferindu-i capacitatea de a răspunde cererii tot mai mari de cabluri optice la nivel mondial, pentru implementarea de noi rețele de telecomunicații de mare viteză.

„În calitate de lider mondial în această industrie, suntem ferm angajați să susținem nevoile guvernelor și operatorilor de telecomunicații pentru dezvoltarea de noi rețele de bandă largă, continuând să investim în capacitățile de fibră optică și cabluri, precum și în noile tehnologii și know-how”, a spus Valerio Battista, CEO Prysmian Group.

În ultimii cinci ani, Prysmian a investit aproape 60 de milioane de euro în România pentru a dezvolta noi capacităţi la fabrica din Slatina, punând bazele care vor permite ţării să devină un centru european de excelenţă şi inovare pentru cablurile optice, precum şi un centru tehnologic de vârf pentru cabluri de înaltă şi medie tensiune de transmitere a energiei electrice.

Noua fabrica de la Slatina se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 28.000 metri pătraţi, are un design modular, care poate fi uşor extins în cazul în care ar fi nevoie. Este amplasată în interiorul noului parc industrial Slatina Milcov, din a cărui suprafaţă disponibilă aproape 40% a fost achiziţionată de Prysmian în 2015.

Construcţia a început în octombrie 2015 şi a durat 11 luni, iar producţia urmează să înceapă în iunie 2017. La Slatina, aproape 1.000 de angajaţi Prysmian produc cabluri optice şi electrice, 80% din produse fiind exportate în întreaga lume.

„Suntem interesaţi să facem din Slatina un centru major de excelenţă pentru industria de cabluri optice şi cablaje pentru domeniul energetic, iar inaugurarea celei de-a doua fabrici în această locaţie reconfirmă angajamentul nostru, în timp ce parteneriatul solid cu autorităţile locale şi naţionale oferă perspective şi mai bune pentru viitoarele investiţii. Există două componente deosebite cu care ne mândrim: echipa cu înaltă calificare şi echipamentele de ultimă generaţie. De aceea, produsele Prysmian din Slatina au o valoare adăugată semnificativă”, a concluzionat Valerio Battista, CEO Prysmian Group.
Comentarii

Redacţia

2017-06-13 14:10:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro