Agricultură

2019-10-24, 14:55:44

Ce pregăteşte noul Guvern pentru fermieri. Legumicultorii olteni cer continuarea programelor guvernamentale din agricultură. Ciobanu: „Ne-am făcut strategia pentru 2020”

Pentru că şi-au făcut deja strategia pentru anul următor, legumicultorii din judeţ vor continuarea programelor guvernamentale. Stoparea programului precum cel de susţinere a cultivatorilor de roşii i-ar afecta direct pe fermierii care au investit în solarii şi sere.

Preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri Olt, Florin Ciobanu, a precizat că va cere continuare programelor guvernamentale, mai ales că măsurile au avut efectul dorit.

„Noi o să cerem continuarea programelor guvernamentale, în special pe cel de sprijinire a cultivatorilor de tomate. Programele care au fost în piaţă, care şi-au arătat efectele, trebuie să fie continuate. Mai ales că fermierii şi-au făcut şi ei strategia pentru 2020. Dacă nu se va continua, micii fermieri şi cooperativele vor fi bulveraţi”, a spus Florin Ciobanu.

Acesta a precizat că există voci care spun că noul Guvern va veni cu o variantă prin care legumicultorii să primească ca ajutor de minimis zece la sută din totalul vânzărilor.

„Din ce se aude, vor să elimine programele noastre şi să vină cu o variantă prin care să acorde ajutor de minimis de zece la sută din totalul vânzărilor. Această măsură nu a fost discutată cu noi, fermierii. Noi ştim că avem o problemă, iar fermierii nu au cum să vândă toată marfa pe documente. Noi am înfiinţat la Slatina un Sindicat al Legumicultorilor şi vom demara discuţii cu structura centrală”,
a adăugat Florin Ciobanu.Comentarii

Redacţia

2019-10-24 14:55:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...