Sănătate

2017-03-16, 16:14:20

Cazurile de rujeolă, în continuă creștere

Cazuri de rujeolă sunt în continuare confirmate la nivelul judeţului Olt. În toate oraşele din Olt există cel puţin câte un caz cu rujeolă. Cele mai multe sunt în Slatina.

Dacă în 2016, la nivelul judeţului au existat 28 de cazuri de rujeolă, ritmul îmbolnăvirilor a crescut în primele trei luni din acest an. Astfel, din ianuarie 2017 şi până pe 16 martie, în Olt au fost confirmate 12 cazuri, probele recoltate de la copiii din judeţ fiind lucrate de Laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino Bucureşti.

Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, au fost confirmate următoarele cazuri: câte unul la Caracal, Bobiceşti, Ianca, Balş, Drăgăneşti, Corabia şi Potelu, la Slatina sunt trei copii bolnavi, iar la Grădinile doi.

Rujeola este încadrată la „bolile copilăriei” şi are o origine virală. Intrarea în contact cu virusul rujeolic duce aproape sigur la îmbolnăvire, boala fiind contagioasă în primele două - patru zile, fără ca bolnavul să bănuiască ceva, pentru că erupţia nu este încă prezentă.

Comentarii

Redacţia

2017-03-16 16:14:20

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro