Câştig fabulos pentru fermierii olteni care au solicitat sprijinul cuplat. Pentru legume în sere şi solarii, vor primi 15.000 de euro la hectar

Fermierii olteni care au bifat sprijinul cuplat în cererea depusă, anul trecut, la APIA Olt, dacă au îndeplinit condiţiile, vor primi 15.000 de euro pentru fiecare hectar de legume în spaţii protejate, sere şi solarii. Acest sprijin a fost majorat cu trei mii de euro, faţă de 2015.

Veşti bune pentru fermierii olteni care au bifat în cererea depusă la APIA Olt sprijinul cuplat pentru legumele cultivate în sere şi solarii.

Preşedintele SPA Olt, Ion Păunel, a declarat că s-a stabilit cuantumul sprjinului pentru 2016, sumele pe care le vor primi fermierii fiind considerabile.

Specialiştii din Ministerul Agriculturii au făcut o centralizare a solicitărilor pentru sprijinul cuplat, iar cei care au pus varză, tomate, castraveţi, vinete şi ardei vor primi câte 15.000 de euro la hectar, cu 3.000 de euro mai mult decât în 2015.  

„În urma discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii, am aflat că s-a stabilit cuantumul sprijinului pentru 2016, sumele fiind considerabile. Legumele cultivate în solar vor avea cuantumul celor cultivate în seră, adică vor primi 15.000 de euro la hectar, o creştere de 3.000 euro la hectar”,
a spus Păunel.

Acest sprijin va fi primit de către cei care au bifat în cererea depusă la APIA Olt căsuţa pentru sprijinul cuplat. Mai mult de atât, aceştia au făcut dovada, până în ianuarie 2017, că au achiziţionat seminţe pe factură, din care cinci la sută trebuie să fie din producţie proprie internă, din soiuri autohtone recunoscute în catalogul ISTIS. Totodată, pentru ca fermierii să primească sprijinul pentru legume cultivate în sere, aceştia trebuie să facă dovada comercializării următoarelor cantităţi minime de produse: 85 tone tomate pentru consum, 50 tone castraveţi pentru consum şi 50 tone pentru industrializare, 29 tone ardei şi 46 tone de varză.

Sprijinul cuplat pentru culturile în solar se va acorda fermierilor activi care fac dovada comercializării următoarelor cantităţi minime anuale pe hectar: 32 de tone la tomate, 30 tone castraveţi, 16 tone ardei, 22 tone de varză şi 20 tone vinete.

Reprezentanţii APIA Olt centralizează zilele acestea datele din cererile fermierilor olteni, pentru a vedea exact câţi vor putea beneficia de acest sprijin.