CAS Olt a primit 120 de miliarde de lei vechi pentru decontarea medicamentelor procurate de către olteni din farmacii

La rectificarea bugetară de la începutul acestei luni, CAS Olt a primit bani pentru plata medicamentelor achiziţionate din farmacii de către olteni, pentru Programele Naţionale de Sănătate, dar şi pentru achitarea restanţelor de la Recuperare Medicală, unde existau liste de aşteptare.

Cea mai mare sumă primită de CAS Olt a fost pentru decontarea sumelor solicitate de către farmaciile din judeţ, după ce oltenii şi-au procurat medicamentele compensate.

Preşedintele CAS Olt, Florin Ciocan, a precizat că acest sector este acoperit până la finalul anului, după primirea celor 120 de miliarde de lei vechi.

„Am primit bani pentru medicamente, pentru farmacii. Eram puţin îngrijoraţi pentru că intram în ultima lună şi nu erau acoperite sumele până la finalul anului. Astfel, suma primită este de 120 de miliarde lei vechi şi nu vom mai avea probleme până la finalul anului”, a spus Ciocan.

Pentru acoperirea Programelor Naţionale au fost primite, luna aceasta, 21 de miliarde de lei vechi.

„Am mai primit bani şi pentru programele naţionale de sănătate, 21 de miliarde de lei vechi. Vom acoperi nevoile tuturor Programelor derulate la nivelul judeţului. Cel mai important este Progrmaul Naţional de Diabet care a primit 15 miliarde, iar la Oncologie au mers cinci miliarde de lei. Pentru Dializă am primit puţin peste 10 miliarde, în condiţiile în care o lună de Dializă la nivelul judeţului costă cam 13 miliarde de lei vechi. Dializă se face într-un centru privat şi la Spitalul Slatina. La centrul privat sunt mult mai mulţi bolnavi. Nu au fost probleme la Programul de Dializă, sunt bani de la lună la lună, sunt sume mari”, a adăugat Ciocan.

Bani au venit şi pentru Recuperare Medicală, cu suma primită urmând să fie acoperită lista de aşteptare.

„La Recuperare Medicală aveam mici restanţe, erau liste de aşteptare cu pacienţii care au nevoie de recuperare medicală. Am primit 83.000 lei şi vom acoperi aceste liste de aşteptare. În Slatina avem două-trei centre private, în afară de Spitalul Slatina, unde se poate face recuperare. La Caracal am avut centru privat, era cel mai mare furnizor din judeţ, dar, la începutul anului, cei de acolo au decis să renunţe la colaborarea cu CAS Olt. Nu ştiu dacă mai funcţionează”, a conchis Ciocan.