Care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ştii despre hidroizolaţia unei fundaţii? Află acum

Ridicarea unei case presupune un proces destul de complex si foarte multa grija la detalii. Daca vrei sa te bucuri de o locuinta confortabila si bine realizata, atunci trebuie sa ai in vedere si faptul ca exista mai multe tipuri de hidroizolatii fundatie dintre care poti alege.

Afla din randurile de mai jos care sunt elementele pe care e bine sa le iei in considerare, iar apoi poti incepe lucrarile fiind foarte bine documentat!

Care sunt cele mai populare tipuri de hidroizolatii fundatii de pe piata?

In functie de materialele din care sunt realizate, dar si de felul in care trebuie montate, cele mai interesante hidroizolatii pe care le ai la dispozitie sunt urmatoarele:

•    membrana bituminoasa – armata cu fibra de sticla, aceasta membrana trebuie aplicata la o temperatura mai mare de 5 grade Celsius, pentru a rezista cat mai bine cu putinta. Pe termen lung, acest tip de hidroizolatie iti asigura elasticitate, flexibilitate la rece, stabilitate la cald, dar si o rezistenta sporita impotriva razelor UV;
•    membrana bituminoasa cu poliester – acest tip de hidroizolatie se realizeaza prin mixarea bitumului distilat cu polimeri elastici si cu o armatura din tesatura de poliester. De regula, partea superioara a membrane trebuie finisata cu nisip cuartos, asa ca cel mai bine este sa soliciti ajutorul unor specialisti in domeniu;
•    hidroizolatie lichida – conceputa pe baza de cauciuc acrilic, aceasta hidroizolatie iti permite sa o aplici chiar si pe suprafetele care nu sunt plane, intrucat se infiltreaza si in cele mai inguste spatii. De exemplu, o poti aplica pe ciment, pe eternit, pe tencuieli ori direct pe ciment. Mai trebuie sa stii ca in acest sens ca hidroizolatia lichida este recomandata cu precadere pentru subsoluri, terase, garaje si balcoane;
•    membrana din PVC – usor de fixat mecanic, iar apoi sudata termic, membrana din PCV are o capacitate portanta extrem de ridicata, fiind totodata rezistenta la razele UV, dar si la atacul bacteriilor, a fungilor si a sporilor.

Cand trebuie realizata hidroizolatia unei fundatii?
De preferat este sa te ocupi de hidroizolatia fundatiei inca din stadiul de construire a locuintei. Daca ai cumparat, insa o casa deja ridicata, nu trebuie sa-ti faci probleme. Poti sa realizezi hidroizolatia si in acest stadiu, insa trebuie sa stii ca lucrarea va fi una mult mai complexa.

Proiectarea fundatiei, un pas esential in obtinerea unei locuinte excelente
Despre proiectarea fundatiei casei trebuie sa stii ca este unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa ocupi. In caz contrar, o fundatie defectuoasa poate periclita structura casei, iar ulterior, reparatiile de care trebuie sa te ocupi sunt extrem de dificile sau poate chiar imposibile. De exemplu, trebuie sa mai iei in considerare faptul ca in functie de terenul de fundare, terenul de suprastructura ori de alte elemente, poti alege sa te ocupi de fundatii continue sub ziduri ori fundatii isolate special sub stalpi. Mai mult, hidroizolatia trebuie realizata indiferent daca ai subsol sau nu, pentru a preveni astfel infiltratiile cu apa pe termen lung.

Cere ajutorul atunci cand nu te descurci singur!
Realizarea unei hidroizolatii reprezinta un proiect amplu, care trebuie gandit si realizat cu atentie, asa ca daca nu te descurci singur, nu ezita sa ceri ajutor!
Echipele Hidroizolatii-Terase.ro iti sunt mereu la dispozitie atunci cand ajungi in etapa realizarii fundatiei si a hidroizolatiei! Este suficient sa discuti cu reprezentantii firmei despre momentul in care ai nevoie de ajutorul lor, pentru a stabili impreuna cand sa va ocupati de o lucrare!