Sănătate

2017-02-14, 17:27:20

Carduri de sănătate pentru aproape patru mii de olteni decedaţi

CAS Olt deţine la acest moment 3.923 de carduri care au fost tipărite, dar în momentul în care s-a încercat predarea lor către asiguraţi s-a constatat că aceştia decedaseră. Cardurile sunt arhivate pentru cinci ani la CAS Olt, urmând ca apoi să fie distruse.

Din momentul preluării bazei de date cu asiguraţii olteni şi până la predarea efectivă a cardului au trecut câteva luni, în 2014. În acest interval, aproape patru mii de asiguraţi au murit, iar poştaşii nu au mai avut cui să înmâneze cardul în baza căruia aveau acces electronic la sistemul naţional de sănătate.

Preşedintele CAS Olt, Florin Ciocan, a precizat că în cazul a 2.832 de decedaţi cardurile nu au mai ajuns la Poştă, fiind înregistrat decesul. Au fost însă şi situaţii când aparţinătorii s-au trezit cu poştaşii la uşă căutându-l pentru înmânarea cardului pe cel ce trecuse în nefiinţă.

„În judeţ, în 2014, s-au distribuit primele carduri, peste 200.000. Ele au fost tipărite în baza unei situaţii de la Evidenţa populaţiei de la începutul anului. Din acest moment şi până la distribuirea cardurilor a trecut ceva timp. Nouă ne-au venit 2.832 de carduri ale unor persoane care decedaseră între timp, iar acestea nu au mai ajuns la Poştă. Cardul nu a mai ajuns la uşa persoanei decedate. După distribuirea cardurilor de către poştaşi şi prin ghişeele noastre, s-au făcut patru inventarieri şi a mai rezultat un număr de 1.091 de carduri ai căror posesori au decedat. Aceste carduri au ajuns la uşa asiguraţilor care decedaseră, apoi ele s-au întors la CAS Olt. Astfel, în total au fost tipărite 3.923 de carduri pentru unele persoane decedate, acestea fiind depozitate la CAS Olt, unde sunt ţinute cinci ani şi apoi sunt distruse”, a spus Florin Ciocan.

Comentarii

Redacţia

2017-02-14 17:27:20

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro