Social

2011-08-29, 20:09:21

Caravană pentru reintegrarea şomerilor, la Slatina

Timp de două zile, Fântâna Speranţei din Slatina va fi centrul caravanei pentru reintegrarea şomerilor, derulată cu fonduri europene de Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare. Şomerii olteni vor găsi oameni specializaţi care îi vor consilia să-şi găsească un loc de muncă.

Şomerii olteni au mai multe şanse să-şi găsească un loc de muncă dacă vor apela la serviciile Centrului de Reintegrare a Şomerilor. Centrul este organizat de Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare prin proiectul „Munca pe primul loc”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


Practic, oltenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă pot să urmeze cinci module de curs, având parte şi de consiliere la centrul aflat în Craiova. Înscrierile pot fi făcute şi astăzi, între orele 9.00 şi 17.00, la Fântâna Speranţei din Slatina.


„Există în centru cinci cursuri care se află în desfăşurare în acest moment: de competenţe, de IT, de secretariat, de limba engleză şi de antreprenoriat. În pregătire, din luna septembrie, vor fi şi alte câteva cursuri de formare profesională cu amendamentul că, dacă se formează grupele necesare, aceste cursuri se pot ţine şi în Slatina, mai aproape de casă”, precizează Tania Levcenco, manager Relaţii cu Comunitatea în cadrul proiectului.


Ea a exemplificat şi modul în care se lucrează la centru: „Aici se află peste 20 de consilieri de forţă de muncă şi şomaj, care lucrează într-un mod atipic cu cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă, în sensul că se formează grupe de şomeri, iar managerii de caz îi urmăresc din momentul în care se înscriu în acest centru şi până în momentul în care îşi găsesc un loc de muncă. Asta înseamnă că se parcurg toate etapele de consiliere, informare, mediere, identificare a unui potenţial angajator, sprijin în redactarea CV-ului, a scrisorii de intenţie şi toate celelalte cursuri pe care şomerii le pot urma”.


Tania Levcenco a precizat că proiectul asigură decontarea integrală a transportului pentru cei care vor fi selectaţi, proiectul derulându-se în toate reşedinţele judeţelor Olteniei.
 
Peste 100 de olteni, deja înscrişi

Deşi caravana de reintegrare a şomerilor a ajuns abia luni la Slatina, peste 100 de olteni care se află în căutarea unui loc de muncă s-au înscris deja la centrul din Craiova.


„De la înfiinţarea centrului, din ianuarie anul trecut şi până acum, pe regiunea  Olteniei sunt peste 2.000 de persoane înscrise ca beneficiari, din acestea, peste 100 sunt din Olt. Au venit înainte de a veni noi către Slatina. Sunt şomeri din judeţul Olt care beneficiază de serviciile acestui centru”,
precizează Tania Levcenco.


Minel Prina, reprezentantul Primăriei Slatina, partener în implementarea proiectului european, şi-a exprimat speranţa că toţi cei care se înscriu la centrul de la Craiova vor ajunge să-şi găsească un loc de muncă.


„Noi, Consiliul Local, suntem deschişi la astfel de proiecte tocmai pentru a reduce numărul de şomeri nu numai din municipiul Slatina, ci şi din judeţul Olt”,
a spus Prina.


Cel mai în vârstă oltean care a solicitat serviciile centrului din Craiova are 52 de ani.

Comentarii

Redacţia

2011-08-29 20:09:21

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...