Eveniment

2021-10-25, 11:35:29

Candidat la școala de jandarmi, obligat să își facă nevoile în sticlă, în sala de examen

Caz incredibil la Botoșani, acolo unde un candidat la școala de subofițeri a fost nevoit să își facă nevoile într-o sticlă, în sală, pentru a nu pierde examenul.

Tânărul a cerut voie la toaletă, dar supraveghetorii nu i-au permis, obligându-l astfel să își facă nevoile în sticlă, chiar în sala de examen, arată antena3.ro.

Cazul este acum anchetat, în ciuda faptului că tânărul nu a depus nicio plângere.

Din cauza condițiilor pandemice, examenul nu s-a ținut așa cum ar fi trebuit, la școala de subofițeri din Fălticeni, ci a fost organizat la un colegiu din municipiul Botoșani.

Astfel, candidații din județul Botoșani au mers, sâmbătă, la colegiul respectiv și au fost distribuiți în şase săli de examen.

La începutul examenului, candidații au fost avertizați că nu vor fi lăsați să meargă la toaletă, însă, cu toate acestea, unul dintre ei le-a spus supraveghetorilor că trebuie să meargă urgent  să își facă nevoile.

Ținând cont de faptul că tânărul a fost informat că, dacă va părăsi sala de examen, va fi descalificat, acesta a golit o sticlă de apă, a mers în spatele clasei și și-a făcut nevoile fiziologice, cu acceptul celorlalți candidați și a supraveghetorilor.

Bineînțeles că, până la sfârșitul examenului, tânărul a fost nevoit să țină PET-ul plin cu urină, lângă bancă.

Informația a ajuns repede în spațiul public, iar cei de la Inspectoratul de Jandarmi Botoșani spun că efectuează o anchetă internă pentru a putea stabili cum s-a ajuns la o astfel de situație.

Cazul este cu atât mai incredibil cu cât, la alte instituții din cadrul MAI, ai voie să ieși din sala se examen însoțit de unul dintre examinatori, pentru o perioadă de 10 minute.

Mai mult decât atât, în metodologia de organizare a acestui examen, pe lângă regulile de prevenire SARS CoV-2 și restul măsurilor normale, impuse în cadrul unui examen, nu se specifică dacă ai sau nu ai voie să mergi la toaletă în timpul examenului  

Comentarii

Redacţia

2021-10-25 11:35:29

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...