Când vom învăţa că este mai bine să taci, decât să vorbeşti şi să te faci de râs

Noi, românii, oltenii, slătinenii, toţi, suntem specialişti în datul cu părerea. Ne pricepem la toate, politică, sport, economie, justiţie, mai ales că este la modă în aceste zile. Şi cum suntem atât de specialişti, ne şi exprimăm, ajutaţi şi de cea mai la îndemână formă de propagare a ceea ce credem, facebook-ul.

Din păcate, de cele mai multe ori, ne dăm cu părerea în sens negativ, noi suntem deştepţi, ei sunt proşti, cand spun ei mă refer la clasa politică şi tot ce derivă de aici - autorităţi publice locale, judeţene sau centrale. Ne place #rezist, fie că ne asumăm public acest lucru, fie că nu. Nu contează despre ce este vorba, dă bine să fii revoltat, să nu îţi convină ceva, chiar dacă neargumentat, important este să nu pari pesedist, în transcriere liberă comunist.

Scriu aceste rânduri revoltată de o postare ce mi-a apărut pe peretele facebook-ului. Un slătinean #rezist a publicat o fotografie din faţa prefecturii, indignat că, deşi este zi de doliu naţional, drapelul României nu este arborat în bernă.

„Prefectura judeţului Olt. 14.12.2017! Zi de doliu naţional! Unde-i doliul? Drapelul trebuia arborat în bernă! Na, respect!”, acesta este comentariul care însoţeşte fotografia. Revolta mea vine chiar din fotografia postată de acesta, în care se vede clar că drapelul este în bernă, altfel ar fi fluturat mult mai sus, între cele ale NATO şi UE. Şi ca să fie treaba treabă, s-au găsit şi persoane care să-i împărtăşească „indignarea”. „Nesimţirea primează la noi... suntem vai de noi” este unul dintre comentarii.

Da, suntem vai de noi, dar nu pentru că Prefectura Olt nu respectă doliul naţional, ci pentru că nu ne mai facem bine, după cum un coleg spunea.

P.S. Nu este elocvent că postarea îi aparţine unui cetăţean declarat #rezist, dar nu m-am putut abţine să nu fac această precizare.