Comentariul Gazetei

2019-10-10, 13:26:38

Când românul umblă cu puiul vopsit...

S-au tras multe semnale de alarmă cu privire la metodele de înşelăciune care au tot circulat pe la noi. De la cele în care românii erau ademeniţi cu un premiu uriaş, dacă trimit la un anumit număr de telefon conturile unor cartele reîncărcabile, metoda „accidentul” sau diverse alte tertipuri cu scopul de înşelăciune, până la cea cu puiul vopsit, care parcă le întrece pe toate.

Acum câteva zile, într-o piaţă din Galaţi, comercianţii vindeau pui vospsiţi în galben, ca să pară că sunt crescuţi la curte. Cumpărătorii au sesizat că odată ajunşi cu puii acasă, când i-au spălat pentru a-i prepara, apa s-a îngălbenit, iar culoarea îmbietoare a înaripatelor crescute bio a dispărut în totalitate. Cam până aici a ajuns mintea românului.

Pepeni injectaţi, pui vopsiţi, legume şi fructe care nu se strică nici după ce sunt ţinute săptămâni bune la frigider, din cauză că sunt tratate cu fel de fel de substanţe, mezeluri spălate, vândute în galantare, cam toate astea ajung pe mesele noastre. Cu ce preţ? Cel al sănătăţii. Oricât ai evita, nu ai cum să te fereşti de astfel de situaţii. Poate contoale mai riguroase ale insituţiilor abilitate, dar de cele mai multe ori acestea se fac doar în preajma sărbătorilor mari. În rest, românul poate umbla liniştit cu... puiul vopsit.


Comentarii

Redacţia

2019-10-10 13:26:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...