Comunitate

2017-09-05, 13:59:21

Campania de prevenire a consumului de cannabis, în mai multe unităţi de învăţământ din judeţ

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Olt a lansat Campania de prevenire a consumului de cannabis „Pot altfel”, ce se va derula până la finalul lunii iulie 2018. Specialiştii CPECA Olt vor ajunge în mai multe unităţi de învăţământ din judeţ, încercând astfel să-i informeze pe elevi despre pericolele consumului de droguri.

Pentru că la nivel naţional s-a observat o creştere a consumului de cannabis în rândul elevilor, CPECA Olt a lansat Campania de prevenire a consumului de cannabis „Pot altfel”, care are drept scop creşterea nivelului de informare, sensibilizare şi conştientizare a populaţiei generale, cu accent pe populaţia şcolară de 15-24 de ani, asupra efectelor medico-psiho-sociale ale consumului de cannabis, în vederea neînceperii, respectiv, evitării trecerii de la consumul ocazional sau recreaţional, la consumul regulat de cannabis.

Coordonatorul CPECA Olt, Lavinia Săvulea, a declarat, marţi în cadrul unei conferinţe de presă, că această campanie va ajunge în mai multe unităţi de învăţământ din judeţ.

„Astăzi am lansat Campania de prevenire a consumului de cannabis, ce se va derula până pe 31 iulie 2018. După promovarea acestei campanii, vom ajunge în mai multe licee şi la Facultatea de Inginerie Agricolă şi Dezvoltare Rurală. Vor fi minimum patru activităţi lunare, în cel puţin trei licee. Urmează să derulăm activităţi de informare şi promovare a alternativelor de viaţă sănătoasă în spaţii recreaţionale, pentru a conştientiza populaţia, în speciala grupa de risc cu vârsta cuprinsă între 15-24 de ani”, a spus Lavinia Săvulea.

La conferinţa destinată lansării campaniei de prevenire a consumului de cannabis, organizată la sediul CPECA Olt din Slatina au participat reprezentanţi ai ISJ Olt, ai IJJ Olt şi voluntarii centrului.
 

Comentarii

Redacţia

2017-09-05 13:59:21

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro