Social

2018-10-18, 13:50:53

Bursa pentru absolvenţi: 647 de tineri înregistraţi la AJOFM Olt, aşteptaţi să-şi găsească de lucru. 573 de locuri sunt vacante

Absolvenţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă sunt aşteptaţi vineri, 19 octombrie, în Slatina, la Casa de Cultură a Sindicatelor, şi în Caracal, la sediul Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caracal, cu începere de la ora 9.00, la Bursa locurilor de muncă. Oferta este variată, fiind puse la bătaie 573 de locuri de muncă.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi se va organiza, vineri, 19 octombrie, în Slatina şi Caracal. Tinerii ieşiţi de pe băncile şcolii au, astfel, ocazia să-şi găsească de lucru, oferta anunţată de angajatori din judeţul Olt fiind cât se poate de generoasă. 573 de locuri de muncă sunt vacante, iar dintre acestea 32 sunt rezervate absolvenţilor de studii superioare.

Potrivit datelor furnizate de AJOFM Olt, la nivelul judeţului Olt sunt înregistraţi 647 de absolvenţi promoţia 2018, aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Dintre aceştia, 175 au solicitat indemnizaţia de somaj în valoare de 250 de lei, care se acordă pe o perioadă de şase luni de la terminarea studiilor.

„Au fost contactaţi 53 de agenţi economici, din care 40 au confirmat participarea la bursă, cu 573 de locuri de muncă vacante, din care 32 pentru studii superioare. Principalele meserii sunt: inginer drumuri, inginer zootehnist, inginer chimist, inginer agronom, inginer piscicol, inginer producţie, inginer electronist, inginer proces, economist, asistent manager, software developer,  inginer proiectant CATIA V5, operator producţie, lucrător gestionar, zidar, dulgher, fierer betonist, confecţioner articole textile, operator confecţioner, electrician, instalator apă canal, instalator gaze, patiser, muncitor necalificat”, se arată în comunicatul de presă transmis de către AJOFM Olt, înaintea organizării evenimentului.

Pentru a stimula încadrarea pe piaţa muncii a absolvenţilor, angajatorii beneficiază de subvenţii din partea statului. Astfel, pentru fiecare absolvent angajat, firma respectivă primeşte, pe o perioadă de 12 luni, 2.250 de lei, cu condiţia ca raporturile de muncă să fie menţinute cel puţin un an şi jumătate.

Comentarii

Redacţia

2018-10-18 13:50:53

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...