Sănătate

2019-03-21, 15:17:51

Bolnavii de la Oncologie îşi vor primi tratamentele într-o secţie complet renovată

Secţia de Oncologie de la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost complet renovată şi modernizată. Până la finalul lunii, lucrările vor fi terminate, iar bolnavii îşi vor putea primi tratamentele pe secţia complet reabilitată.

Lucrările la Secția de Oncologie de la Spitalul Slatina au început anul trecut, iar acum sunt aproape finalizate.

Reprezentanţii unității medicale îşi doresc ca până la finalul lunii martie, secția să fie dată în folosință, iar pacienţii şi medicii să revină la etajul al cincilea din Blocul Medical. Saloanele au fost renovate, iar cabinetele medicilor şi băile complet refăcute. Totodată, a fost adus mobilier nou pentru întreaga secţie.

În ultimele luni, bolnavii de cancer au fost internați la etajul 1 din Corpul Central al spitalului, întreaga activitate a oncologilor slătineni fiind comasată în acest spaţiu, unde mai funcţionează şi alte secţii.

Pentru lucrările de la Oncologie şi celelalte patru etaje ale Blocului Medical, Consiliul Județean a alocat şapte milioane de lei, întregul proiect urmând a fi finalizat în 2020.

Lucrările în acest corp de clădire vor continua cu etajul al patrulea, unde funcţionează Secţia Medicală, de-a lungul acestui an urmând să intre pe rând în reabilitate toate etajele din Blocul Medical, aici funcţionând Secţia de Nefrologie, Secţia de Diabet, Boli de Nutriţie, Endocrinologia, Gastroenterologia. 

După finalizarea lucrărilor din Blocul Medical, va începe reabilitarea Corpului Central, valoarea acestui proiect ridicându-se la 15 milioane de lei, cu TVA, banii fiind alocați de Guvern prin Compania Națională de Investiții.

Cea mai importantă clădire a spitalului slătinean, de 8.500 de metri pătraţi, a fost inclusă într-un amplu proiect de reabilitare, documentaţia fiind depusă, anul trecut, la CNI. În maximum doi ani, parterul şi cele cinci etaje ale Corpului central urmează să fie reabilitate.

Tot anul trecut, a fost semnat contractul pentru reabilitarea clădirii de pe strada Trandafirilor, aşa numita Creşă numărul 1, unde vor fi relocate Secţia de Psihiatrie şi Centrul de Sănătate Mintală. Totodată, au fost schimbate cele cinci lifturi din Blocul Materno-Infantil şi cel din Blocul Medical.

Lucrările la Ambulatoriul din Drăgăneşti sunt finalizate, aici urmând să funcţioneze mai multe cabinete medicale.

CJ Olt investeşte alte trei milioane de lei în Secţia de Pneumologie de la Scorniceşti, urmând ca etajele 2 şi 3 să fie reabilitate. Vor fi înlocuite toate reţele existente, electrice, termice sau sanitare, iar saloanele şi cabinetele medicale vor beneficia de modernizări.

Comentarii

Redacţia

2019-03-21 15:17:51

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...