Economie

2020-04-21, 09:35:15

Bekaert Slatina şi-a reluat, începând de astăzi, activitatea de producţie

Muncitorii fabricii de inserţii metalice, Bekaert Slatina, au revenit, începând de astăzi, la muncă. Societatea şi-a sistat activitatea pe data de 23 martie, în primul rând din cauza lipsei comenzilor, dar şi ca măsură de protecţie a angajaţilor. Muncitorii au beneficiat, în toată această perioadă, de şomaj tehnic, fiind plătiţi cu 75% din salariu.

Bekaert Slatina şi-a sistat, pe data de 23 martie, activitatea ca urmare a crizei generate de pandemia COVID-19. Muncitorii fabricii de inserţii metalice au revenit, începând de astăzi, la muncă, capacitatea de producţie fiind reluată în proporţie de 90%. 

„Am reluat, începând de astăzi, activitatea. Lucrăm 90% din capacitate. De asemenea, am luat toate măsurile de protecţie. La intrarea în tură, angajaţii au primit măşti, mănuşi de protecţie, dezinfectant, şi, de asemenea, au dat declaraţii pe propria răspundere că nu au intrat în contact cu persoane venite din alte ţări”, a precizat Gabriel Spaloghe, manager în sectorul sănătăţii şi securităţii în muncă din cadrul Bekaert Slatina.

În perioada în care activitatea a fost sistată, ca urmare a stocurilor de producţie mari, muncitorii de la Bekaert Slatina au beneficiat de şomaj tehnic. Indemnizaţiile, stabilite la 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut, au fost suportate din bugetul asigurărilor de şomaj, potrivit legii. 


Comentarii

Redacţia

2020-04-21 09:35:15

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...