Comunitate

2020-01-23, 16:44:32

Bebeluşii ginecologului slătinean, evoluţie pozitivă. Recuperarea neurologică, incertă în cazul mamei

Singurele veşti bune despre ginecologul slătinean, aflat în stare gravă la Spitalul Craiova după ce a născut, sunt că gemenii au o evoluţie normală având în vedere că au venit pe lume înainte de termen. Din păcate, mama este în continuare în stare gravă.

Medicul ginecolog de la Spitalul Slatina se află de două săptămâni la Terapie Intensivă. Reprezentanţii Spitalului Craiova spun că prognosticul este în continuare rezervat.

„La momentul actual, prognosticul este rezervat pe termen lung şi considerăm incertă recuperarea neurologică”,
spune managerul Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, Florin Georgescu.

Singurele veşti bune sunt cele legate de bebeluşii pacientei. Evoluţia acestora este bună, gemenii fiind internaţi în Secţia Clinică de Neonatologie, primind îngrijiri corespunzătoare nou-născuţilor prematuri. 

Potrivit datelor transmise de Spitalul Craiova, gravida cu sarcină gemelară în luna a şaptea, a fost internată pe 5 ianuarie pe Secţia Clinică de Obstetrică Ginecologie II, pentru contracţii uterine. Aceasta a născut prin cezariană. În ziua a şasea post operator a suferit un stop cardio-respirator pentru care, la ora 5.15, a fost transferată cu manevre de resuscitare în Secţia ATI.

Medicul de gardă ATI a preluat pacienta, care a avut ritm sinusal după aproximativ 22 de minute. S-au continuat manevrele de susţinere cardiovasculară şi cerebrală specifice şi efectuarea de investigaţii imagistice şi paraclinice pentru identificarea cauzei care a condus la evenimentul cardiac. Diagnosticul a fost de insuficienţă cardiacă asociată sarcinii, cauza directă a stopului cardiovascular.

„În zilele ce au urmat, a fost instituită o terapie de epurare extracorporeală, de menţinere a funcţiei respiratorii în parametri optimi, de susţinere a funcţei renale şi un tratament neurologic în vederea recuperării funcţiei cerebrale”, mai spune reprezentantul Spitalului Craiova.

Comentarii

Redacţia

2020-01-23 16:44:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...