Sănătate

2019-04-01, 13:58:17

Bălşenii nu pot face analize gratuite în Ambulatoriul Spitalului Balş din cauza incompetenţei. Manager: „Şeful de laborator nu s-a ocupat de acreditarea RENAR”

Ambulatoriul Spitalului Balş nu este acreditat RENAR, iar din acest motiv bălşenii nu pot efectua analize medicale gratuite. Policlinica nu a fost acreditată pentru că şeful de laborator nu s-a ocupat niciodată de aceste aspecte.

Bălşenii îşi pot face analize medicale gratuite la un singur laborator, unul privat. Copii şi bătrâni se aşează la cozi interminabile de la primele ore ale dimineţii. Aceştia nu se pot adresa Ambulatoriului din cadrul Spitalului Orăşenesc Balş, pentru că policlinica nu se află în relaţie contractuală cu CAS Olt.

Practic, ambulatoriul din cadrul spitalului nu îndeplineşte o condiţie esenţială stabilită de CAS Olt şi anume nu a putut obţine acreditarea RENAR.

Managerul Spitalului Balş, medicul Carmen Grigoriu, spune că şeful de laborator ar fi trebuit să se ocupe de acreditarea RENAR, însă acesta a omis aceste aspecte.

„În ambulatoriu facem analize doar pentru pacienţii internaţi în spital. Nu s-a ocupat medicul şef de laborator de acreditarea RENAR. Pentru a avea contract cu casa de asigurări pentru policlinica spitalului, laboratorul trebuie să fie acreditat RENAR. În Balş nu există decât un singur laborator acreditat RENAR. Această acreditare înseamnă foarte mulţi bani, până acum nu s-a obţinut”,
a spus medicul Carmen Grigoriu.

Managerul spune că îşi doreşte să obţină acreditarea RENAR pentru ambulatoriul spitalului anul următor.

„Sperăm să ne ocupăm de această treabă, poate, anul viitor. Pentru următorul contact cu CAS Olt este exclus să putem face acreditarea RENAR. Adresabilitate am avea, pentru că vin şi fac mulţi chiar şi cu bani”, a adăugat managerul Spitalului Balş.

Comentarii

Redacţia

2019-04-01 13:58:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...