Societate

2017-05-11, 16:13:57

Băile Felix ar putea să nu mai fie pe lista staţiunilor în care pensionarii se pot trata plătind jumătate din pensie

Aproape 4.000 de cereri de bilete de tratament au fost depuse de pensionarii din judeţul Olt, care speră să obţină un sejur balneo-climateric prin Casa Judeţeană de Pensii. Majoritatea aşteaptă sezonul estival, atunci când se acordă tichete şi în staţiunile private. Printre cele mai solicitate se numără Băile Felix, însă se pare că această staţiune nu va exista în ofertă.

În cadrul unei sedinţe desfăşurate la Prefectură, în cadrul căreia Casa Judeţeană de Pensii Olt a prezentat situaţia biletelor de tratament pentru 2017, principala doleanţă a reprezentanţilor vârstnicilor a fost cea legată de întârzierea prezentării ofertelor în staţiunile private. Mai mult, staţiunea Băile Felix, foarte solicitată de pensionarii olteni riscă să nu fie în ofertă.

„Înţeleg că pe 19 mai se semnează contractul cu staţiunile private. Nu reuşim să înţelegem de ce trebuie să dureze atât de mult procedurile. Dacă începea din luna martie, atunci oferta era mai variată. De acum încolo, toţi se vor îngrămădi pe bilete. S-a spus că s-a mărit numărul biletelor de tratament, într-adevăr, aşa este, dar asta pentru că sejurul este de 16 zile, în loc de 18 câte erau în anii trecuţi. Mai mult, înţeleg că din cauza procedurilor de licitaţie, unele staţiuni nu s-au prezentat. Una dintre staţiuni, după care noi pensionarii plângem, este Felix”,
s-a plâns, în faţa subprefectului Ionuţ Cotarcea,  preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, Florea Mitroi.

Directorul Casei Judeţene de Pensii Olt, Iulian Smarandache, a precizat că pe 19 mai Casa Naţională de Pensii va încheia contracte cu staţiunile private, iar cel mai probabil la începutul lunii iunie vor intra noile oferte.

„Am înţeles că Băile Felix a pierdut licitaţia, iar acum urmează contestaţia. Deocamdată avem bilete doar în staţiunile care aparţin de Casa Naţională. Societăţile private vor semna contractul pe 19 mai şi vor intra cu oferta după 23 mai”,
a precizat Smarandache.

De la începutul anului, în primele cinci serii, au fost alocate judeţului Olt 185 de bilete de tratament. Dintre acestea, 47 au fost acordate gratuit persoanelor îndreptăţite de lege. În prezent sunt distribuite cele 30 de bilete din seria a VI-a, cu data de plecare în staţiune 23-26 mai.

Comentarii

Redacţia

2017-05-11 16:13:57

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro