Autospecialele Serviciilor Voluntare de Urgenţă circulă fără numere de înmatriculare

Într-o singură localitate din cele 112 din judeţ, în care există Servicii Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, autospeciala folosită pentru intervenţii este şi înmatriculată. În celelalte cazuri, autospecialele au numerele vechi şi circulă cu acordul tacit al Poliţiei.

Colonelul Vasile Fota, adjunctul inspectorului şef al ISU Olt, a ridicat, marţi, în cadrul Colegiului Prefectural, problema autospecialelor pe care le folosesc Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ. El a arătat că în majoritatea situaţiilor, maşinile sunt neînmatriculate, din cauza costurilor pe care primăriile ar trebui să le suporte. Pe lângă această problemă, acestea sunt şi foarte vechi.

 

„Solicităm modificarea Ordonanţei de Urgenţă 125/2002 republicată privind circulaţia pe drumurile publice pentru a facilita înmatricularea autospecialelor de intervenţie aflate în dotarea primăriilor din judeţ. La toate cele 112 primării, unde sunt autospeciale de stingere a incendiilor, acestea au vechime foarte mare. Sunt depăşite şi moral şi fizic. Ele au rămas înmatriculate cu vechile numere şi e foarte greu de reînmatriculat acum. O singură localitate a reuşit acest lucru, la Iancu Jianu”, a declarat colonelul Fota.


Adjunctul inspectorului şef al ISU Olt spune că autospecialele circulă cu acordul tacit al poliţiştilor din fiecare localitate, fiind vitală prezenţa lor la incendii sau alte situaţii de urgenţă. În cazul unui accident rutier, însă, situaţia s-ar schimba.

 

„Se pune problema în felul următor: din partea poliţiei avem toată înţelegerea, autospecialele putând să participe la stingerea incendiilor în localitatea respectivă, dar dacă se întâmplă vreun accident, e infracţiune”, mai spune Fota.