Societate

2017-08-07, 17:03:13

Autorităţile au interzis vânzarea animalelor vii în târgurile din judeţ

Pentru a preveni apariţia focarelor de pestă porcină africană în judeţ, reprezentanţii DSVSA Olt au efectuat mai multe controale în târgurile din Olt, în acest sfârşit de săptămână. Astfel, 11 târguri organizate de primării au fost verificare de inspectori.

Potrivit reprezentanţilor DSVSA Olt, controalele au fost efectuate împreună cu poliţişti din cadrul IPJ Olt, dar şi jandarmi.

„Administraţiile locale nu au permis accesul anumalelor vii, din specia porcină, în special, în incinta târgurilor. Cu ocazia controalelor, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale pentru transportul animalelor vii - porci, fără documente sanitare veterinare şi o sancţiune contravenţională pentru transportul animalelor vii cu un mijloc de transport neautorizat. Toate aceste sancţiuni au fost aplicate unor comercianţi din judeţul Vâlcea, iar valoarea amenzilor s-a ridicat la 3.360 lei”, precizează directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea.

Controalele au vizat şi comercianţii de produse alimentare de origine animală şi non-animală, iar pentru neregulile găsite s-au aplicat amenzi de 3.800 lei, fiind vorba despre manipularea mărfurilor fără respectarea normelor de igienă, comercializarea în spaţii neaprobate şi cu nerespectarea condiţiilor de igienă.

„Acţiunile de control vor continua în toate târgurile organizate de primării pentru comercializarea animalelor vii, menţinându-se în continuare interdicţia de mişcare a porcilor vii din exploataţiile non-profesionale”, a conchis Vernonel Bolborea.

Comentarii

Redacţia

2017-08-07 17:03:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...