Administraţie

2019-11-20, 13:15:04

Au început lucrările la varianta de ocolire, Piteşti-Oituz-Constantin Brâncoveanu, cel mai mare proiect de infrastructură din Slatina

S-a dat startul celui mai mare proiect de infrastructură rutieră din municpiul Slatina.

Primarul Emil Moţ a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, începerea lucrărilor de reabilitare a variantei de ocolire a oraşului, formată din străzile Piteşti – Oituz - Constantin Brâncoveanu. Valoarea investiţiei suportate din bugetul local se ridică la 35.650.464,38 lei, fără TVA.


„Una dintre marile probleme a municipiului Slatina o reprezenta varianta Oituz, adică tot ceea ce înseamnă strada Piteşti, strada Oituz şi bulevardul Constantin Bârncoveanu cu ieşirea spre Podul Olt. Am făcut un studiu de fezabilitate, am făcut nişte proceduri de licitaţie care au durat, ca de obicei, şi după doi ani am reuşit, în vara acestui an, să semnăm contractul de lucrări. Astăzi, după trei luni de proiectare, am început lucrările pentru reabilitarea variantei Oituz. Este cel mai mare proiect de infrastructură al municipiului Slatina, până în acest moment”, a declarat primarul Emil Moţ.

Firma care a câştigat licitaţia are la dispoziţie 15 luni pentru execuţia propriu-zisă a investiţiei.

„Va fi o reabilitare totală a tot ce înseamnă partea carosabilă şi în acelaşi timp vom veni cu reabilitarea spaţiului verde, prin cei de la Dezvoltare Urbană. Se va lucra în paralel: firma care a câştigat licitaţia va lucra la tot ce înseamnă infrastructura rutieră, iar cei de la Devzoltare Urbană se vor ocupa de spaţiul verde”, a mai spus primarul.

Lungimea totală a străzilor care vor fi reabilitate este de aproape 4,5 kilometri. Pe lângă lucrările de infrastructură vor fi montate şi două pasarele, una pe strada Oituz şi una pe strada Piteşti.

„Lucrările vor fi foarte complexe. Se va schimba absolut tot. Se va săpa la aproape un metru. Pe Oituz vom avea lucrări de reabilitare zid de sprijin, piloni foraţi pentru că acolo dealul este destul de instabil. De asemenea, vom amplasa şi două pasarele pietonale, una pe Oituz şi una pe Piteşti. Vor fi amplasate şi 150 de noi corpuri de iluminat cu LED. Vor fi schimbate semafoarele de jos de la Catedrală”, a mai declarat primarul.    

Comentarii

Redacţia

2019-11-20 13:15:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...