Actualitate

2020-05-25, 09:54:58

Atenţionare meteorologică de ploi până miercuri seara

Meteorologii au emis o atenţionare de instabilitate atmosferică pentru întreaga ţară. Astfel, începând de astăzi de la ora 12.00, până miercuri la ora 23.00, meteorologii anunţă instabilitate atmosferică. Se pot semnala intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină.

În intervalul 25 mai, ora 12.00 - 27 mai, ora 23.00, sunt vizate manifestări de instabilitate atmosferică în toată ţara. Ploile pot avea caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp”, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

Meteorologii transmit că vremea se va menține instabilă pe tot parcursul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor, iar în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice atenţionările pot fi actualizate. 


Comentarii

Redacţia

2020-05-25 09:54:58

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...