Actualitate

2019-07-12, 13:00:36

Atenţie de unde cumpăraţi peşte! Din cauza mizeriei şi a lipsei de etichetare, 70 de kilograme de peşte, retrase de la vânzare

Oltenii trebuie să fie vigilenţi atunci când cumpără peşte, pentru că se pot îmbolnăvi. Controalele efectuate de specialiştii DSVSA Olt au scos la iveală nereguli grave.

Reprezentanţii DSVSA Olt au verificat 15 unităţi de depozitare a peştelui şi produselor din pescuit de pe raza judeţului.

Din cauza neregulilor au fost aplicate cinci amenzi în valoare de 32.600 lei, trei avertismente şi a fost retrasă de la comercializare canitatea de 69,97 kilograme de peşte şi produse din peşte.

Astfel, au fost descoperite următoarele nereguli: calitatea apei din care se face gheaţa nu era verificată, nu era respectată destinaţia spaţiilor, în congelator erau condens şi porţiuni din gheaţă, temperatura nu era monitorizată, iar mai mulţi comercianţi nu aveau Programul de autocontrol.

Grav este că produsele din peşte nu erau etichetate corespunzător, erau informaţii eronate pe etichetă, iar produsele nu puteau fi identificate.

Multe spaţii în care se vinde peşte nu respectă condiţiile minime de igienă, inspectorii DSVSA Olt descoperind podele neigienizate în depozite, iar navetele în care stă peştele nu erau curăţate. Totodată, comercianţii nu au putut să prezinte autorităţilor documentele de proveninţă pentru tot peştele aflat în vitrine.

Tot în cadrul acestor controale, s-a descoperit că personalul nu foloseşte echipament de protecţie complet şi nu poate face dovada verificării stării de sănătate.

Cei de la DSVSA Olt spun şi că nu s-a putut stabili trasabilitatea pentru 11 kilograme de peşte.

Comentarii

Redacţia

2019-07-12 13:00:36

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...