Învăţământ

2017-03-16, 09:34:32

Astăzi, continuă simulările pentru elevii de clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a cu proba la matematică şi cea obligatorie a profilului

Elevii claselor a VIII-a susţin, joi, simularea evaluării naţionale la matematică, iar cei din clasele a XI-a şi a XII-a dau proba obligatorie a profilului. În judeţul Olt, peste 11.000 de elevi din toate cele trei clase sunt aşteptaţi la simulare.

Elevii au mai susţinut luni proba la Limba Română, iar vineri, pe 17 martie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării, care va fi susţinută numai de elevii claselor a XII-a.

Probele simulărilor încep la ora 09.00, dar accesul elevilor în sălile de clasă se va face doar până la ora 08.30. Din momentul în care primesc subiectele, şcolarii de clasa a VIII-a au la dispoziţie două ore pentru rezolvarea lor iar elevii de liceu vor avea trei ore pentru redactarea lucrării scrise.

Rezultatele acestor simulări vor fi afişate pe 31 martie.

Un elev de clasa a XI-a şi unul de clasa a XII-a au fost eliminaţi, luni, de la prima probă a simulării examenului de bacalaureat, potrivit reprezentanţilor ISJ Olt. Cei doi elevi au încercat să copieze, în timpul probei scrise la limba şi literatura română, fiind depistaţi de profesorii supraveghetori.

Potrivit unui comunicat remis de ISJ Olt, 253 de elevi de clasa a XI-a au lipsit de la simularea de luni, la fel întâmplându-se şi cu 536 de elevi de clasa a XII-a. De asemenea, 314 elevi de clasa a VIII-a nu s-au prezentat la simularea Evaluării Naţionale.

Comentarii

Redacţia

2017-03-16 09:34:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro