Sănătate

2020-05-28, 14:27:04

Asistentă din Blocul Operator al Spitalului Slatina, confirmată cu coronavirus

O asistentă din Blocul Operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost testată pozitiv cu coronavirus. Aceasta este al treilea cadru medical din spitalul slătinean confirmat cu virusul chinezesc.

Ieri, persoanlul medical de pe Secţia Cardiologie, unde este confirmată pozitiv o asistentă, şi din Blocul Operator, unde soţul unei infirmiere, asistent la Ambulanţă, a fost şi el pozitivat, a fost testat pentru depistarea virusului.

Din cele 65 de persoane testate, o asistentă din Blocul Operator a fost confirmată cu COVID-19. Femeia este contact cu soţia ambulanţierului testat pozitiv.

„Asistenta a fost prezentă la serviciu în zilele de 21, 22, 25 și 26 mai și nu a prezentat niciun fel de simptome conform triajului epidemiologic efectuat la intrarea în tură (inclusiv în ziua testării). În urma anchetei epidemiologice efectuate la nivelul SJU Slatina, vor fi comunicați, către DSP Olt, toți contacții direcți ai asistentei (angajați ai SJU Slatina, chiar dacă au deja un test negativ),  precum și pacienții cu care aceasta a intrat în contact. Întreg personalul Blocului Operator și ATI a folosit zilnic echipamentele de protecție standard conform protocolului. În Blocul Operator și ATI nu au fost prezenți pacienți confirmați Covid - 19", a precizat managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea.

Asistenta din Blocul Operator este al treilea cadru medical pozitivat, în Spitalul Slatina. Potrivit managerului, asistenta Secției ATI a fost externată în data de 23 mai şi toți contacții asistentei (pacienți și angajați SJU Slatina) au fost testați, rezultatele fiind negative. Asistenta de la Cardiologie este internată la Boli Infecțioase, cu simptome ușoare.

„Toți contacții asistentei din cadrul secției Cardiologie au fost testați, rezultatele fiind negative, cu excepția unui singur contact, a cărui probă se află în lucru", a precizat Cătălin Rotea.

Tot astăzi, a fost testat pozitiv şi un bărbat, internat la Spitalul Slatina de marţi, 26 mai, cu simptomatologie COVID.

Comentarii

Redacţia

2020-05-28 14:27:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...