Eveniment

2017-06-19, 15:40:59

VIDEO. Aproximativ 900 de hectare de culturi agricole din Sprîncenata şi Radomireşti, afectate de grindină

Circa 900 de hectare de culturi agricole din comunele Sprîncenata şi Radomireşti, judeţul Olt, au fost afectate de căderile de grindină, de la sfârşitul săptămânii, potrivit reprezentanţilor ISU.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Dan Nedeloiu, a declarat că grindina a afectat culturile de porumb, floarea soarelui, grâu, rapiţă, orez sau mazăre.

„În urma rapoartelor operative trimise de către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă de pe rază judeţului Olt, se înregistrează probleme cauzate de căderile de grindină din weekend în localităţile Sprîncenata şi Radomireşti. Sunt afectate în total circa 900 de hectare culturi agricole de porumb, floarea soarelui, grâu, rapiţă, orez sau mazăre”, a afirmat reprezentantul ISU.

Imaginile cu căderile de grindină au fost postate de localnici pe site-urile de socializare. Dintr-o filmare făcută în satul Uria, comuna Sprîncenata, se poate vedea cum grindina a transformat totul în alb, făcându-i pe martori să se întrebe în ce anotimp sunt de fapt.

Autorul filmării, Vasilică Ion, spune că totul s-a petrecut în mai puțin de cinci minute, în urma unei „ruperi de nori”.

Județul Olt s-a aflat, sâmbătă, printre cele 32 de județe pentru care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de ploi însemnate cantitativ, cantităţile de precipitaţii putând depăşi, izolat, 70 de litri pe metrul pătrat.

Comentarii

Redacţia

2017-06-19 15:40:59

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro