Învăţământ

2019-01-30, 15:53:26

Aproape şase mii de cazuri de viroze şi boli de sezon, printre elevi din Olt. Numărul a crescut vertiginos, în doar două zile

Numărul elevilor care suferă de viroze sau boli de sezon a ajuns la aproape şase mii, miercuri, potrivit unei situaţii centralizate de ISJ Olt, după ce cu 48 de ore în urmă număr acestora era cu puţin peste 2.200.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Olt, Florica Grecu, a declarat că şcolile din judeţ au raportat, miercuri, 5.898 de cazuri de viroze şi boli de sezon. Numărul acestor cazuri era luni de 2.253.

Totodată, potrivit sursei citate, 76 de elevi din judeţ suferă de gripă.

Pentru că numărul deceselor din cauza gripei a urcat la 54, iar raportările din judeţe arată o creştere constantă în ultimele trei săptămâni, ministerul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, epidemia de gripă.

Cu toate acestea, ISJ Olt anunţă că nu vor fi închise şcolile, măsurile vor fi aceleaşi ca înainte de constatarea epidemiei de gripă, adică acolo unde absenteismul depăşeşete 20% din numărul elevilor, se suspendă cursurile.

„Nu se impune luarea măsurii suspendării cursurilor în niciuna dintre unităţile de învăţământ din judeţ. Nu avem nici cazuri unde mai mulţi elevi dintr-o clasă să fie afectaţi de virusul gripal. Măsurile de limitare a răspândirii gripei sau infecţiilor respiratorii rămân aceleaşi ca şi până acum”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Florica Grecu.

Comentarii

Redacţia

2019-01-30 15:53:26

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...