Aproape 550 de tineri s-au înregistrat ca persoane care au nevoie de o slujbă. Statul îi ajută cu bani dacă nu reuşesc să se angajeze

Absolvenţii promoţiei 2019, care nu au promovat Bacalaureatul, au avut la dispoziţie 60 de zile de la absolvire să solicite indemnizaţia de şomaj în valoare de 250 de lei, care se acordă pe o perioadă de şase luni. Potrivit datelor oferite de AJOFM Olt, 542 de tineri ieşiţi de pe băncile şcolii s-au înregistrat ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. În situaţia în care nu-şi vor găsi o slujbă, începând cu luna august vor beneficia, timp de o jumătate de an, de şomaj.

Tinerii ieşiţi de pe băncile şcolii care s-au înscris, în termen de 60 de zile de la absolvire,  în evidenţele agenţiei, beneficiază gratuit de informare şi consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă, formare profesională gratuită, precum şi de facilităţi financiare (prima de inserţie, prima de relocare, prime de mobilitate) sau indemnizaţie de şomaj. Potrivit datelor oferite de AJOFM Olt, 542 de absolvenţi ai promoţiei 2019 se află înregistraţi ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Absolvenții instituțiilor de învățământ și absolvenții şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care în termen de 60 de zile de la absolvire se înregistrează la AJOFM Olt și se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de inserție egală cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării (indicatorul social de referinţă este de 500 de lei). 

Cei care, într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire, nu au reuşit să se încadreze în muncă şi nu au fost admişi sau nu urmează cursurile unei forme de învăţământ, nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, respectiv 500 lei. Indemnizaţia de şomaj este în cuantum de 250 de lei şi se acordă pe o perioadă de şase luni.