Agricultură

2019-07-09, 13:48:39

APIA Olt a început controalele. De ce tehnică se folosesc experţii ca să-i prindă cu minciuna pe fermierii olteni

Cinci echipe de specialişti de la APIA Olt efectuează, în această perioadă, verificări în exploataţiile celor aproape 800 de fermieri olteni, incluşi, în acest an, în eşantionul de control. Experţii APIA Olt au la dispoziţie tehnică modernă ca să-i prindă cu minciuna pe fermierii olteni. Controlul se va încheia până la finalul lunii septembrie.

Purtătorul de cuvânt al APIA Olt, Corina Grecea, a precizat că verificările în teren se fac cu ajutorul dispozitivelor de ultimă generaţie.

„Am început controalele în teren, fermierii sunt anunţaţi telefonic să fie prezenţi la parcelă, dar verificările pot fi făcute şi în lipsă. Cele cinci echipe de control încarcă în aparatele GPS coordonatele parcelelor şi pe baza datelor merg la teren. Se verifică parcela, tipul de cultură, starea ei. Măsurătorile de parcelă se fac tot cu ajutorul GPS-ului. Se fac fotografii la fiecare parcelă pe poziţiile respective. Ne folosim de tehnica modernă pentru efectuarea acestor controale în teren. Colegii se întorc cu rapoartele şi le introduc în sistem. Rapoartelele cu neconformităţi se trimit fermierului, care poate să aducă observaţii”, a precizat Corina Grecea. 

Prin controlul pe teren, specialiştii olteni verifică la faţa locului dacă ceea ce a declarat fermierul în cererea de plată este conform cu realitatea.

798 de fermieri olteni au fost incluşi pe listele de control din acest an. Astfel, 482 agricultori din judeţ intră la controlul prin teledetecţie, efectuat cu ajutorul imaginilor prin satelit, alte 316 ferme fiind verificate în teren.

Comentarii

Redacţia

2019-07-09 13:48:39

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...